Ovo su jeli Srbi u 19. veku! Šta od toga jedemo danas?

Ishrаnа kod Srbа u 19. veku moglа bi se opisаti kаo spoj rаzličitih nаcionаlnih kuhinjа. Na trpezama se stvarno moglo naći svašta, a da li ćete za ručak dobiti proju, sirnicu ili tek nešto da pregrizete, zavisilo je od toga da li živite u selu ili gradu. Isto tako, nekad se mnogo više postilo nego danas

Komentari

  • Marinko

    23. septembar 2014. | 12:38

    Pita sa zeljem ili spanacem je zakon

    Podelite komentar

  • Mic

    23. septembar 2014. | 01:29

    Divan tekst

    Podelite komentar

  • toni

    23. septembar 2014. | 00:22

    Realno jelo se bezveze. Jeste da je bilo zdravje nego danas zbog nepostojanja aditiva i raznih dodataka kao hormona itd. Ali zamisljam tezak fizicki rad i pasulj, kupus, proja i slicno... Mogu misliti koliko je narod samo u mesu oskudevao zato sto je bilo skuplje nego danas. Takodje moze neko da objasni kako se odrzavalo meso u 19. veku kada nije bilo frizidera i zamrzivaca- da li se sve usolilo i dimilo ili?

    Podelite komentar

  • Шандор Колар

    22. septembar 2014. | 23:51

    Дебело насечеш кромпира,залијеш кајмаком и удри!

    Podelite komentar

  • NikolicaSprikolicom

    22. septembar 2014. | 22:36

    Sve se ovo havlja I danas.

    Podelite komentar

  • WWW

    22. septembar 2014. | 22:32

    AL SE NEKAD DOBRO JELO!!! PROSTO DA COVEK POBESNI(POBJESNI)

    Podelite komentar

  • Sarmozderac

    22. septembar 2014. | 21:55

    Kad vidim sarmu naprosto pobjesnim !

    Podelite komentar