NEĆETE VEROVATI: Znate li ko je izmislio rusku salatu?

Kako se tačno tada spremala, niko danas sa sigurnošću ne može tvrditi, jer je to bila strogo čuvana tajna, ali jedno je sigurno - tadašnja salata nije imala gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa današnjom i sadržala je sastojke kao što su sojina zrna, kavijar, teleći jezik...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Djoka

    04. januar 2015 | 08:26

    Interesantno je da u Rusiji ne postoji salata koja se zove ruska salata.

    Podelite komentar

  • dragana sabac

    03. januar 2015 | 16:45

    Koliko gladnih ljudi ima u srbiji, a neki kazu za hranu ,, bljak".sramota.

    Podelite komentar

  • Chicha

    02. januar 2015 | 19:31

    od po jednu kozu i ovcu skines meso,al ne do koske.Loj i najmanje parce odbaci.Smelji pola mesa,sitnije,pola krupnije.umesaj i dodaj 2,2% soli i po jednu malu kasiku mlevene seljackeaprike,ljutina po zelji.,na 1 kg.Na kilo mesa najmanja glavica belog luka istucanog i s vodom kroz cediljku ispranog.talog baciti.Umesiti i ostaviti 24h da odstoji.probati i doterati ukus.Komade kugle lagano vlaziti mlakom vodom i puniti u creva istih zivotinja.creva moraju biti dobro oprana i da ne smrde na mokracu.ili kupite gotova i pripremljena.Kobasice seci na oko cetrdeset santima i vezati za oba kraja,tako da imaju oblik sastavljene potkovice.Kobasice ispeglati lagano oklagijomda postanu pljosnate.Ostaviti narednih desetak sati da stoje na dasciotom u naredna tri dana peglati ih flasom u kojoj je vruca voda.Isterate vazduh,one imaju stalni oblik.Na kraju ih nanizite na drvene stapove i na tavan.Nema dimljenja,samo radi vetar,mraz,i toplota ispod crepa,prirodna.Nakon tridesetak dana,kad se prosusi,i crevo pobeli od soli to je to.Nikako ne mesajte govedje jer je kiselkasto,a ni svinjsko jer se sporo susi.kobasicu rezete na milimetarsku debljinu,i kad je bacate u tanjir mora da zveci,al je iznutra polusirova ko prsut.VIJAGRU ZABORAVITE UZ KOB.SE PIJE TANKO VINO I KAD TI SE DIGNE A NE SPADA,TO JE OD VINA,MOZETE JAHATI SATIMA,PRIJATNO.PS.NE SPREMATI AKO NEMA LEDENIH DANA,jer moze da se ukvari.

    Podelite komentar