NEĆETE VEROVATI: Znate li ko je izmislio rusku salatu?

Kako se tačno tada spremala, niko danas sa sigurnošću ne može tvrditi, jer je to bila strogo čuvana tajna, ali jedno je sigurno - tadašnja salata nije imala gotovo nikakvih dodirnih tačaka sa današnjom i sadržala je sastojke kao što su sojina zrna, kavijar, teleći jezik...

Komentari

  • Djoka

    4. januar 2015. | 08:26

    Interesantno je da u Rusiji ne postoji salata koja se zove ruska salata.

    Podelite komentar

  • dragana sabac

    3. januar 2015. | 16:45

    Koliko gladnih ljudi ima u srbiji, a neki kazu za hranu ,, bljak".sramota.

    Podelite komentar

  • Chicha

    2. januar 2015. | 19:31

    od po jednu kozu i ovcu skines meso,al ne do koske.Loj i najmanje parce odbaci.Smelji pola mesa,sitnije,pola krupnije.umesaj i dodaj 2,2% soli i po jednu malu kasiku mlevene seljackeaprike,ljutina po zelji.,na 1 kg.Na kilo mesa najmanja glavica belog luka istucanog i s vodom kroz cediljku ispranog.talog baciti.Umesiti i ostaviti 24h da odstoji.probati i doterati ukus.Komade kugle lagano vlaziti mlakom vodom i puniti u creva istih zivotinja.creva moraju biti dobro oprana i da ne smrde na mokracu.ili kupite gotova i pripremljena.Kobasice seci na oko cetrdeset santima i vezati za oba kraja,tako da imaju oblik sastavljene potkovice.Kobasice ispeglati lagano oklagijomda postanu pljosnate.Ostaviti narednih desetak sati da stoje na dasciotom u naredna tri dana peglati ih flasom u kojoj je vruca voda.Isterate vazduh,one imaju stalni oblik.Na kraju ih nanizite na drvene stapove i na tavan.Nema dimljenja,samo radi vetar,mraz,i toplota ispod crepa,prirodna.Nakon tridesetak dana,kad se prosusi,i crevo pobeli od soli to je to.Nikako ne mesajte govedje jer je kiselkasto,a ni svinjsko jer se sporo susi.kobasicu rezete na milimetarsku debljinu,i kad je bacate u tanjir mora da zveci,al je iznutra polusirova ko prsut.VIJAGRU ZABORAVITE UZ KOB.SE PIJE TANKO VINO I KAD TI SE DIGNE A NE SPADA,TO JE OD VINA,MOZETE JAHATI SATIMA,PRIJATNO.PS.NE SPREMATI AKO NEMA LEDENIH DANA,jer moze da se ukvari.

    Podelite komentar

    • 4. januar 2015. | 09:49

      WTF?

      @Chicha

      To Čiča!

      Podelite komentar

    • 5. januar 2015. | 04:54

      ♡LaViCa♡

      @Chicha

      "creva treba da budu dobro oprana i da ne smrde na mokracu" hahahahaha...jaoo izem ti opis hahaha... Bravooo!

      Podelite komentar

  • Chicha

    2. januar 2015. | 19:04

    Dal su kuvari odusevili Napoleon,neznam,al sam siguran da su ga zadovoljili.Inace ne ide ni piletina nit belanci kuvanih jaja,al idu susence na seljacki nacin.grasak u sto anjoj koliconi ,jer se mnogordi.Sad spremite zivce i olovke jer cu vam dati dugo skrivani recepis za Pirotsku vijagru,citaj peglanu kobasicu.

    Podelite komentar

  • Zorica

    2. januar 2015. | 15:27

    Ja u rusku salatu dodajem i kukuruz šećerac i origano!Super je!Nema Nove godine bez ruske!!!

    Podelite komentar

    • 2. januar 2015. | 19:41

      Chicha

      @Zorica

      Origano je lek nad lekobvima koristite ga na svaki nacin,i za grgorenje i kao kupku protiv svih bolesti koze,pa cak i protiv suge,ekcema,psorijaze u kpmbinaciji s borovim katranom,kao i za inhalaciju.

      Podelite komentar

  • LudiGrk

    2. januar 2015. | 15:15

    Ruska salata je zakon! Baš sam je pravio ekipi za Novu. Dobio sam čistu peticu.

    Podelite komentar

  • Mici

    2. januar 2015. | 14:49

    Bljak, niti sam je jela, niti cu...buckuris.

    Podelite komentar

    • 4. januar 2015. | 00:36

      Hercegovac

      @Mici

      Wtf neznas sta propuscas a jos nesto kolko ljudi gladuje ti je pljujes

      Podelite komentar

    • 4. januar 2015. | 09:51

      WTF?

      @Mici

      E blago onom kome ti pasulj kuvaš! Svašta...

      Podelite komentar