Da li je CRNI HLEB koji ste kupili PRAVI? Evo kako da to znate
Da bi integralni hleb bio stvarno zdrav, potrebno je mnogo više od toga da bude tamne boje ili da na deklaraciji pišu nekakve vama nerazumljive stručne gluposti. Ovi saveti pomoći će vam da više nikad u pekarama ne “uvale mačku u džaku”
pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede. Realno teško da će te igde naći pravi hleb osim ako ga sami ne napravite. kupite brašno tip 500, tip 950 i tip graham 1300 izmešate sve tri vrste , a možete dodati ražano tip 1250 , integralno pšenično, integralno ražano, heljdu, semenke, lana, suncokreta, bundeve, susama, listove koprive,kukuruznog brašna itd itd, pecite danas jedite sutra , držite u frižideru da ne buđa i ne suši se održava svežinu. i uživajte u pravom hlebu.
pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede.
Sama spremam hljeb solja heljde,solja razenog ,solja bijelog brasna,kasika soli ,germa svjeza,mlaka voda i umijesis.Kada nakvasa dodati sjemenke po zelji premjesis i posle 30min peces.U hladnu rernu stavis hljeb ,ukljucis na 200 i za 40 min gotovo.Kuca mirise na djetinjstvo.
obojeni hleb
pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede. Realno teško da će te igde naći pravi hleb osim ako ga sami ne napravite. kupite brašno tip 500, tip 950 i tip graham 1300 izmešate sve tri vrste , a možete dodati ražano tip 1250 , integralno pšenično, integralno ražano, heljdu, semenke, lana, suncokreta, bundeve, susama, listove koprive,kukuruznog brašna itd itd, pecite danas jedite sutra , držite u frižideru da ne buđa i ne suši se održava svežinu. i uživajte u pravom hlebu.
Podelite komentar
obojeni hleb
pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede.
Podelite komentar
jovan
sve je to super..al ja nigde ne vidm koji je tip brasna ????
Podelite komentar
MILICA
@jovan
Koja nebuloza da cni nije zdraviji od belog!Pekarska propaganda!
Podelite komentar
Sergej Danilovič
Naravno da nije.radi se o sprejom obojenom hljebu
Podelite komentar
DD
NIJE. FARBAN JE
Podelite komentar
Radoznalica
@DD
Sama spremam hljeb solja heljde,solja razenog ,solja bijelog brasna,kasika soli ,germa svjeza,mlaka voda i umijesis.Kada nakvasa dodati sjemenke po zelji premjesis i posle 30min peces.U hladnu rernu stavis hljeb ,ukljucis na 200 i za 40 min gotovo.Kuca mirise na djetinjstvo.
Podelite komentar