pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede. Realno teško da će te igde naći pravi hleb osim ako ga sami ne napravite. kupite brašno tip 500, tip 950 i tip graham 1300 izmešate sve tri vrste , a možete dodati ražano tip 1250 , integralno pšenično, integralno ražano, heljdu, semenke, lana, suncokreta, bundeve, susama, listove koprive,kukuruznog brašna itd itd, pecite danas jedite sutra , držite u frižideru da ne buđa i ne suši se održava svežinu. i uživajte u pravom hlebu.
pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede.
Sama spremam hljeb solja heljde,solja razenog ,solja bijelog brasna,kasika soli ,germa svjeza,mlaka voda i umijesis.Kada nakvasa dodati sjemenke po zelji premjesis i posle 30min peces.U hladnu rernu stavis hljeb ,ukljucis na 200 i za 40 min gotovo.Kuca mirise na djetinjstvo.
obojeni hleb
pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede. Realno teško da će te igde naći pravi hleb osim ako ga sami ne napravite. kupite brašno tip 500, tip 950 i tip graham 1300 izmešate sve tri vrste , a možete dodati ražano tip 1250 , integralno pšenično, integralno ražano, heljdu, semenke, lana, suncokreta, bundeve, susama, listove koprive,kukuruznog brašna itd itd, pecite danas jedite sutra , držite u frižideru da ne buđa i ne suši se održava svežinu. i uživajte u pravom hlebu.
Podelite komentar
obojeni hleb
pravi crni hleb ne može biti mekan kao sunđer nego tvrđi i nabijen. Što je veći procenat belog brašna tip 400 to je hleb veći i lakši i ne daje sitost ma koliko ga pojeli, kao slama je. Crni hleb daje sitost, a manje se pojede.
Podelite komentar
jovan
sve je to super..al ja nigde ne vidm koji je tip brasna ????
Podelite komentar
MILICA
@jovan
Koja nebuloza da cni nije zdraviji od belog!Pekarska propaganda!
Podelite komentar
Sergej Danilovič
Naravno da nije.radi se o sprejom obojenom hljebu
Podelite komentar
DD
NIJE. FARBAN JE
Podelite komentar
Radoznalica
@DD
Sama spremam hljeb solja heljde,solja razenog ,solja bijelog brasna,kasika soli ,germa svjeza,mlaka voda i umijesis.Kada nakvasa dodati sjemenke po zelji premjesis i posle 30min peces.U hladnu rernu stavis hljeb ,ukljucis na 200 i za 40 min gotovo.Kuca mirise na djetinjstvo.
Podelite komentar