• 7

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta će da vam se desi ako 12 dana jedete SAMO BANANE! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnoge namirnice danas pune su štetnih sastojaka, pa je jako teško hraniti se zdravo. Međutim, ova devojka je pokušala nešto novo. Jela je samo banane. Evo šta joj se dogodilo

  • 7

Julija Tarbat, nutricionista, odlučila je da 12 dana jede samo banane, a cilj njenog eksperimenta bila je, pre svega, detoksikacija organizma. Međutim, htela je i da dokaže svoju tvrdnju o tome da su banane dovoljno kvalitetna namirnica koju je moguće konzumirati duži period bez štetnih posledica po zdravlje.

PREPORODILA SE: Pila je limun, med i vodu svakog jutra i dogodilo se ČUDO! (RECEPT)

- Najpre sam primetila veliko olakšanje u radu želuca, a onda sam postala i opuštenija, nisam osećala stres, bila sam pozitivnija i kreativnija - kaže Julija.

Nakon nekoliko dana primetila je da se mnogo lakše koncentriše i da lakše može da se fokusira na svoje dnevne obaveze. U eksperimentu joj se pridružio i suprug, a pošto su inače oboje vegani, nije im bio preveliki problem da neko vreme jedu samo banane.

- Ranije sam imala povišen šećer u krvi, probleme s varenjem, patila sam od depresije, hormonskog disbalansa, nisam mogla da zatrudnim... Kada sam promenila režim ishrane sve je došlo na svoje mesto, a dobila sam i dete - kaže Julija.

Lekari, međutim, upozoravaju da radikalne dijete, kao što je i ova, nisu dobre, a pogotovo uzimanje samo jedne namirnice tokom dužeg perioda. No, Julija tvrdi da je uzimanje isključivo banana tokom 12-dnevnog režima dobro za zdravlje. Barem njeno.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • ☆Zvrk☆

    12. mart 2015. | 06:03

    I onda se probudila na drvetu! Šimpanze svašta sanjaju. Naučno dokazano.

    Podelite komentar

  • Stanislava

    23. jun 2016. | 00:31

    To je japanska dijeta. Ako je žena isprobala , a VEGAN je i odgovara joj to je OK. Dijete su individualna a ne čoporativna stvar Treba promeniti režim ishrane ya stalno i voditi zdrav život.

    Podelite komentar

  • pero

    12. mart 2015. | 11:41

    Dobila je i djete.

    Podelite komentar