• 14

Vreme čitanja: oko 1 min.

OVO JE SAVET DOKTORA: Svaki dan popijte 5 PIVA i bićete zdravi ko dren!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta mislite, da li je pametno biti totalni antialkoholičar ili je bolje popiti koje pivce ili vince na dnevnoj bazi. Iznenadićete se šta tvrdi jedan stručnjak

  • 14

Da je čašica-dve rakije pre ručka dobra stvar, odavno se zna. Takođe, vino uz večeru oduvek se preporučuje. No, kako stoje stvari s pivom i koja to količina alkohola predstavlja pravu meru?

Stavio je limenku PIVA u PILE, a ono što je dobio je toliko ukusno da ćete i sami to uraditi! (VIDEO) (RECEPT)

Finski lekar Kari Poikolainen već decenijama proučava uticaj alkohola na ljudski organizam. Ovaj doktor, koji je godinama radio za Svetsku zdravstvenu organizaciju, sada je došao do zaključka da je alkohol štetan samo ako se dnevno konzumira u većim količinama. Ali, šta su po njegovom mišljenju te veće količine će vas šokirati.

On tvrdi da dnevno smete da popijete 2,5 litara piva ili čak bocu vina od 0,75 litara, bez ikakvog straha da će to loše uticati na organizam.

On takođe veruje da je zdravije popiti čak i malo više od dnevne preporučene količine nego biti antialkoholičar.

Čim su čuli tvrdnje ovog finskog junaka, odmah su se oglasili i drugi naučnici koji upozoravaju da je alkohol ipak štetan i da se njegovim konzumiranjem više šteti nego što se doprinosi zdravlju.

(Telegraf.rs / Metro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Pero

    14. oktobar 2015. | 14:09

    Ja to mojoj ženi objašnjavam već 20 godina, a ona i dalje tvrdi da sam pijandura :( ...

    Podelite komentar

  • Miki

    14. oktobar 2015. | 17:18

    Hehe,jedna istinita priča. Prosle godine sam vodio punca u americi da uradi krvnu sliku.Inače punac ima 63 godine. Izlazi doktorica sa nalazima i kaže :"ti izgleda znaš sta da jedes i pijes..slika nemoze biti bolja." Ja nemogu da vjerujem..pa ja ga nikad nisam vidio za 15 godina da se vode napio..samo pivo..ali ga doduse nikad ni pijanog nisam vidio.Ja imam 38 godina,žena 35 i lad uspotedimo nalaze njegovi su bolji.Nejede puno,mada jede i salamu i suho meso,kreće se dosta i pije pivo,neznam mozda popije nekad i vodu aki ga ja jos ni jednom nisam vidio:-)

    Podelite komentar

  • pivopija

    7. april 2016. | 05:32

    SVAKA CAST DOKTORE...JEDINI ISKREN

    Podelite komentar