• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

CARSTVO KAPKEJKOVA: Rudolf Van Vin vas vodi kroz svet ove čudesne poslastice! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapkejkovi su u poslednje vreme dobili i takoreći kultni status

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Rudolf van Vin je jedan od najomiljenijih televizijskih voditelja i kulinarskih zvezda kod nas, koji je svoju popularnost zaslužio maestralnim serijalima koji se emituju na kanalu 24Kitchen.

Ovaj šarmantni Holanđanin pleni nepretencioznošću i prisnošću, ali i očiglednim vrhunskim kulinarskim veštinama.

Od dečačkih dana, Rudolf je sanjao da postane kuvar. Sa 18 godina, davne 1985. diplomirao je kao najbolji u svojoj klasi na kulinarskoj školi u Bredi.

Ubrzo je postao šef jedne kuhinje u Švajcarskoj, ali je odlučio da se specijalizuje za poslastičarstvo i počeo da radi kao kuvar pri fondaciji Vakbekwaamheid Horeca, što je bila velika čast za jednog Holanđanina.

Samostalno i kao deo holandskog tima, više puta je pobeđivao na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, u Frankfurtu, Londonu, Sidneju...

Ono što kod Rudolfa pleni nije toliko njegova neosporna stručnost i kulinarska virtuoznost.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Kao TV šef, a očigledno i kao ličnost, on najveći utisak zapravo ostavlja svojom spremnošću da svoje znanje nesebično podeli sa svima. Njemu kuvanje pričinjava veliko zadovoljstvo, i u svakom momentu se vidi da je ono njegova strast.

Upravo je ta ljubav ono što ga neraskidivo povezuje sa njegovom publikom.

Objašnjavajući u predgovoru svoje knjige zašto se opredelio da je posveti baš kapkejkovima, Rudolf kaže da je spremanje ovih poslastica za njega prevashodno povezano sa kreativnim posluživanjem i davanjem ili deljenjem.

To ga podseća na lepe dane njegovog detinjstva kada je u osnovnoj školi bio običaj da se časti za rođendan.

Kapkejk je za njega način da obradujete sebe i druge – ili kako on kaže "osmeh koji poklanjamo i primamo zauzvrat".

Osim toga, kapkejkovi su za Rudolfa najlepši primer "demokratske poslastice". Oni su za svakoga i nemaju imidž otmenog slatkiša, a toliko se jednostavno spremaju da gotovo i nije potrebna neka posebna oprema.

Foto: Promo Foto: Promo

Obožavaju ih i stari i mladi, a deca uživaju u njihovom pripremanju i dekorisanju. Kapkejkovi su u poslednje vreme dobili i takoreći kultni status – pojavljuju se kao motivi u pop i rok kulturi, na logotipima, umetničkim delima, tetovažama... prosto su u trendu.

U suštini, reč je o jednostavnoj ideji: da se napravi sočna poslastica prelivena ukusnim i na oko neodoljivim topingom i ukrašena u jedinstvenom stilu. Svaki kapkejk je priča za sebe.

Zahvaljujući Rudolfovoj spremnosti da nesebično deli recepte, savete i svoju ljubav prema poslasticama, ljubitelji dobrog zalogaja će uz ovu knjigu imati priliku da zavire i uvek se iznova vrate u Rudolfov šaroliki i magični svet kapkejkova.

Ne sumnjamo da će lakoća sa kojom ovaj master šef sprovodi u delo svoju životnu filozofiju "ono što stvarno želiš, to i ostvariš" inspirisati mnoge da započnu sopstvene kulinarske i druge životne projekte.

Uz besplatnu dostavu na vašu adresu, knjiga puna recepata ovog kulinarskog maestra dostupna je na: www.mascomstore.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti