Konačno možete da jedete nešto slatko, a da u tome nema šećera!
Ovi zaslađivači ne izazivaju glad niti povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste bez problema i dijabetičari i trudnice. Budući da daju „slatkoću” šećera bez kalorija i čine hranu ukusnijom, mogu da budu dobra pomoć u mršavljenju i održavanju telesne težine.
Osvežavajuća bezalkoholna gazirana pića u kombinaciji sa dobrim kolačem ili porcijom sladoleda sa niskokalorijskim zaslađivačima uvek mogu da budu dobar izbor za održavanje dobrog raspoloženja!
Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem
Sladoled sa stevijom
Potrebni sastojci:
1 kilogram iseckanih jagoda
Isceđen sok od narandže i limuna
1 šolja mleka
500 ml slatke pavlake
4 žumanceta
Pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu
pola kesice želatina
Način pripreme:
Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i ostavite u zamrzivač da se ohladi.
Banana kolač
Potrebni sastojci:
4 banane
2 šolje usitnjenih ovsenih semenki
1 šolja izrendanih jabuka
Malo arome od vanile
1 kašika cimeta
pola kašike muškatnog oraščića
pola kašičice stevije u prahu
pola šolje suvog grožđa
malo iseckanog badema
Način pripreme:
Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je poeći kolače oko pola sata.
Čia puding sa jabukama
Potrebni sastojci:
2 kašičice čija semenki
1 šoljica jogurta
Manje od pola kašičice „stevije” u prahu
1 jabuka
2 kašike ovsenih mekinja
Malo cimeta
Način pripreme:
Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu.
Slasni zalogaj
Potrebni sastojci:
300 g mlevenog keksa
100 g otopljenog maslaca
1 šolja seckanih lešnika
12 kašika mlevenog rogača
4 kašike kokosovog brašna
8 kašike skrobnog brašna
8 kašike mlevenih lešnika
pola kašičice „stevije”
400 g pirea od jabuka (jabuke se iseckaju, stave sa 400 ml i malo limunovog soka i skuvaju, pa propasiraju)
6 kašika bademovog mleka
malo soli
Način pripreme:
Keks umešati sa otopljenim maslacem i dodati lešnike. Masu izručiti u pleh i oblikovati koru. U međuvremenu pomešati sve suve sastojke za krem i dodati pire od jabuka i bademovo mleko. Smesu sipati preko podloge od keksa. Kolač peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijovih.
Kada se izvadi iz rerne, kolač treba da odstoji malo na sobnoj temperaturi kako bi se rashladio, a zatim ga staviti u frižider da očvrsne.
Detaljnije na www.pronadjimeru.com
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.