Konačno možete da jedete nešto slatko, a da u tome nema šećera!

 
  • 0

Ovi zaslađivači ne izazivaju glad niti povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste bez problema i dijabetičari i trudnice. Budući da daju „slatkoću” šećera bez kalorija i čine hranu ukusnijom, mogu da budu dobra pomoć u mršavljenju i održavanju telesne težine.

Osvežavajuća bezalkoholna gazirana pića u kombinaciji sa dobrim kolačem ili porcijom sladoleda sa niskokalorijskim zaslađivačima uvek mogu da budu dobar izbor za održavanje dobrog raspoloženja!

Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem

Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed

Sladoled sa stevijom

Potrebni sastojci:

1 kilogram iseckanih jagoda

Isceđen sok od narandže i limuna

1 šolja mleka

500 ml slatke pavlake

4 žumanceta

Pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu

pola kesice želatina

Način pripreme:

Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i ostavite u zamrzivač da se ohladi.

Foto: Flickr/Spitalfields_E1 Foto: Flickr/Spitalfields_E1

Banana kolač

Potrebni sastojci:

4 banane

2 šolje usitnjenih ovsenih semenki

1 šolja izrendanih jabuka

Malo arome od vanile

1 kašika cimeta

pola kašike muškatnog oraščića

pola kašičice stevije u prahu

pola šolje suvog grožđa

malo iseckanog badema

Način pripreme:

Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je poeći kolače oko pola sata.

Foto: Flickr/Guillem Carrasco Foto: Flickr/Guillem Carrasco

Čia puding sa jabukama 

Potrebni sastojci:

2 kašičice čija semenki

1 šoljica jogurta

Manje od pola kašičice „stevije” u prahu

1 jabuka

2 kašike ovsenih mekinja

Malo cimeta

Način pripreme:

Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu.

Foto: Flickr/manda_wong Foto: Flickr/manda_wong

Slasni zalogaj

Potrebni sastojci:

300 g mlevenog keksa

100 g otopljenog maslaca

1 šolja seckanih lešnika

12 kašika mlevenog rogača

4 kašike kokosovog brašna

8 kašike skrobnog brašna

8 kašike mlevenih lešnika

pola kašičice „stevije”

400 g pirea od jabuka (jabuke se iseckaju, stave sa 400 ml i malo limunovog soka i skuvaju, pa propasiraju)

6 kašika bademovog mleka

malo soli

Način pripreme:

Keks umešati sa otopljenim maslacem i dodati lešnike. Masu izručiti u pleh i oblikovati koru. U međuvremenu pomešati sve suve sastojke za krem i dodati pire od jabuka i bademovo mleko. Smesu sipati preko podloge od keksa. Kolač peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijovih.

Kada se izvadi iz rerne, kolač treba da odstoji malo na sobnoj temperaturi kako bi se rashladio, a zatim ga staviti u frižider da očvrsne.

Detaljnije na www.pronadjimeru.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti