Konačno možete da jedete nešto slatko, a da u tome nema šećera!

  • 0

Ovi zaslađivači ne izazivaju glad niti povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste bez problema i dijabetičari i trudnice. Budući da daju „slatkoću” šećera bez kalorija i čine hranu ukusnijom, mogu da budu dobra pomoć u mršavljenju i održavanju telesne težine.

Osvežavajuća bezalkoholna gazirana pića u kombinaciji sa dobrim kolačem ili porcijom sladoleda sa niskokalorijskim zaslađivačima uvek mogu da budu dobar izbor za održavanje dobrog raspoloženja!

Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem

Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed

Sladoled sa stevijom

Potrebni sastojci:

1 kilogram iseckanih jagoda

Isceđen sok od narandže i limuna

1 šolja mleka

500 ml slatke pavlake

4 žumanceta

Pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu

pola kesice želatina

Način pripreme:

Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i ostavite u zamrzivač da se ohladi.

Foto: Flickr/Spitalfields_E1 Foto: Flickr/Spitalfields_E1

Banana kolač

Potrebni sastojci:

4 banane

2 šolje usitnjenih ovsenih semenki

1 šolja izrendanih jabuka

Malo arome od vanile

1 kašika cimeta

pola kašike muškatnog oraščića

pola kašičice stevije u prahu

pola šolje suvog grožđa

malo iseckanog badema

Način pripreme:

Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je poeći kolače oko pola sata.

Foto: Flickr/Guillem Carrasco Foto: Flickr/Guillem Carrasco

Čia puding sa jabukama 

Potrebni sastojci:

2 kašičice čija semenki

1 šoljica jogurta

Manje od pola kašičice „stevije” u prahu

1 jabuka

2 kašike ovsenih mekinja

Malo cimeta

Način pripreme:

Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu.

Foto: Flickr/manda_wong Foto: Flickr/manda_wong

Slasni zalogaj

Potrebni sastojci:

300 g mlevenog keksa

100 g otopljenog maslaca

1 šolja seckanih lešnika

12 kašika mlevenog rogača

4 kašike kokosovog brašna

8 kašike skrobnog brašna

8 kašike mlevenih lešnika

pola kašičice „stevije”

400 g pirea od jabuka (jabuke se iseckaju, stave sa 400 ml i malo limunovog soka i skuvaju, pa propasiraju)

6 kašika bademovog mleka

malo soli

Način pripreme:

Keks umešati sa otopljenim maslacem i dodati lešnike. Masu izručiti u pleh i oblikovati koru. U međuvremenu pomešati sve suve sastojke za krem i dodati pire od jabuka i bademovo mleko. Smesu sipati preko podloge od keksa. Kolač peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijovih.

Kada se izvadi iz rerne, kolač treba da odstoji malo na sobnoj temperaturi kako bi se rashladio, a zatim ga staviti u frižider da očvrsne.

Detaljnije na www.pronadjimeru.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti