• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

NAPRAVITE SAMI SVOJ VISKI: Otkriven originalni recept za "Džek Denijels"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Originalni recept za legendarni američki viski "Džek Denijels" pronađen je u jednoj drevnoj velškoj knjizi biljnih lekova

  • 0

Pedesetčetvorogodišnji biznismen Mark Evans istraživao je istoriju svoje porodice i u jednom trenutku je pronašao knjigu biljnih lekova. Knjigu je napisala 1853. godine njegova praprabaka, koja se zvala Denijel i koja je bila lokalni travar u mestu Laneli u Južnom Velsu.

Evans kaže da sastojci iz knjige odgovaraju sastojcima koji se nalaze u najprodavanijem viskiju na svetu.

- Siguran sam da sam pronašao originalni recept. Radio sam istraživanje porodične istorije, tražio sam fotografije i ostale stvari. Na dnu kofera sam pronašao tu knjigu. Moja praprabaka ju je napisala 1853. godine. "Džek Denijels" nastao je 1866. godine. Knjiga je starija – tvrdi Evans.

Evansova baka, devedesetsedmogodišnja Lilijan Denijels Prober, seća se da je njena baka koristila tu knjigu kada je pravila biljne lekove.

Do sada, kompletna istorija viskija "Džek Denijels" nije bila poznata, jer su svi dokumenti vezani za nastanak čuvenog alkoholnog pića nestali u požaru.

- Znamo da je osnivač ove kompanije došao iz Velsa. Stvarno bismo voleli da vidimo tu knjigu i recept – rekao je portparol kompanije "Džek Denijels".

(kliX.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti