• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

PRVO VINO OD PARADAJZA: Kako od rajske voćke nastaje nektar bogova (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kopajući po papirima svog pradede, Paskal Miše pronašao je starinski recept za vino od paradajza. Odlučivši da nastavi porodičnu tradiciju, on danas godišnje komercijalizuje 34.000 boca ovog eliksira na svom imanju u Kvebeku

  • 0

Četrdesetogodišnji Paskal Miše, poreklom iz Belgije, u vlasništvu je neobičnog vinograda, u kojem ne raste grožđe, već nekoliko vrsta paradajza koje je sam odabrao. Bivši mesar objašnjava da je počeo da gaji vinski paradajz pre sedam godina.

- Hteo sam da završim ono što je moj pradeda započeo još tridesetih godina prošlog veka – ispričao je Miše, koji svom paradajzu posvećuje istu onu pažnju s kojom vinogradari gledaju na svoje grožđe.

Paskal je svoje vino, za čiju je proizvodnju od njive do flaširanja potrebno da protekne devet meseci, nazvao Omerto u čast pradede Omera.

Vino, boje zlata, sadrži 18 odsto alkohola, nema nimalo ukusa paradajza, a prodaje se po ceni od 25 dolara za buteljku. Vino od paradajza je zasad komercijalizovano samo u Kanadi, ali Miše se nada da će se uskoro naći i na američkom i evropskom tržištu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti