Posle ovog "domaćeg" muslija nikada više nećete kupiti onaj iz prodavnice

  • 4

Zašto biste kupovali musli mikseve u prodavnici kada možete da napravite sami svoju kombinaciju?

Sastojci:

- 300 g pahuljica (ovsenih, raženih, sojinih)

- 100 g badema ili lešnika ili oraha ili pomešano

- 130 g suncokretovih semenki (oljuštene)

- 40 g golice bundeve

- 40 g susama

- 30 g kokosa

- 125 g suvog voća (groždje, kajsije, borovnice, aronija...)

- 125 g soka od jabuke

- 2 kašike ulja

Zob, Ovas, Žitarice, Zobene pahuljice, Ovsene pahuljice, Doručak, Ovsena kaša, Zobena kaša, Mleko Foto-ilustracija: Profimedia

Priprema:

Zagrejati rernu na 160°C. Staviti sve sastojke, sem suvog voća, u činiju i promešati da se sjedini. Sipati u manji pleh i peći 30 min, sa mešanjem na svakih 10 min da ispari sok i sve se lepo zapeče.

Izvaditi i ohladiti 10-15 min, pa staviti u teglu. Možete ga čuvati do 2 nedelje, do tada će biti hrskav. Sastojke možete kombinovati po svojoj volji i želji,nešto dodati nešto oduzeti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bol i tvrd stomak su znak da odmah morate kod lekara, objašnjava hirurg sa VMA

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Oks

    14. decembar 2019. | 17:13

    Koliko košta ova mešavina

    Podelite komentar

  • Mita

    14. decembar 2019. | 18:28

    Tvrdim da ako ljuspice zamenite barenim zrnevljem po zelji: Ovas, jecam, raz, heljda, proso... Imacete zdrav obrok, sa ljuspicama obrok nije nesto bas zdrav.

    Podelite komentar

  • Maja

    14. decembar 2019. | 21:01

    Nikako pahuljice,samo celo kuvano zrno proda, heljde,raži,spelte,ovsa uz dodatak suvih šljiva ili suvih smokvi i orašastih plodova, jer svo drugo suvo voće ima u sebi veću količinu dodatih šećera pri procesu dehidracije.

    Podelite komentar