Savršena svinjska pečenica za božićnu trpezu koja ima manje od 200 kalorija
Danas je Božić i prvi mrsni dan posle dugog posta. Na mnogim trpezama će se naći svinjetina u ovom ili onom obliku. Međutim, ovakvu svinjsku pečenicu još niste probali.
Sada kada ste obavili svečani božićni dotučak, ostaje vam da se pozabavite pripremom hrane za najobilniji dnevni obrok. Neka to bude baš ova svinjska pečenica u ukusnom sosu.
Evo šta vam je potrebno kako biste napravili ovo ukusno jelo.
Sastojci:
- 1 kg svinjske pečenice
- kockica za supu od luka, ili, ako nemate, kockica za goveđu supu
- 250 ml vode
- 200 ml crnog vina
![Crno vino Crno vino](https://xdn.tf.rs/2014/10/19/crno-vino-460x0.jpg)
- 3 supene kašike belog luka u prahu
- 3 supene kašike soja sosa
- biber
Priprema:
- Staviti dva parčeta po pola kilograma svinjske pečenice u ekspres lonac. Posuti sušenim crni lukom, pa preliti vodom i vinom. Posle nekog vremena dodati beli luk, biber i soja sos. Ostaviti sve da se krčka 4 sata, ili dok ne dobije jaku tamno braon boju.
Najbolje od svega, jedna porcija ima samo 180 kalorija.
![svinjska pečenica, svinjetina u sosu, svinjetina svinjska pečenica, svinjetina u sosu, svinjetina](https://xdn.tf.rs/2019/01/07/svinjska-pecenica-460x0.jpg)
Napomena:
Radi boljeg ukusa, možete dodati još začina po želji.
(Telegraf.rs / allrecipes.com)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.