Šnicla od karfiola je najbolja zamena za meso, a gotovo da nema kalorija

  • 0

Posle ovog recepta, karfiol više neće biti namirnica koju izbegavate u širokom luku.

Već naprotiv.

Kada jednom probate ovu vegetarijansku šniclu, barem na trenutak ćete zaboraviti na mesu, a biće vam zahvalna i vaša linija jer jedna porcija sadrži samo 176 kalorija.

Sastojci

- 1 veliki karfiol isečen po dužini na 4 velike šnicle

- 60 mililitara maslinovog ulja

- 1 supena kašika limunovog soka

- 2 čena belog luka

- prstohvat tucane paprike

- so i biber po vašem ukusu

Priprema

Karfiol Foto: Pixabay.com

- Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa

- Vatrostalnu posudu obložite je papirom za pečenje

- Stavite šnicle karfiola na papir za pečenje

- Pomešajte ostale sastojke zajedno i dobro ih promešajte. Polovinom smese premažite karfiol

- Karfiol pecite u unapred zagrejanoj rerni 15 minuta. Potom ga nežno okrenite i drugu stranu premažite ostatkom smese.

- Nastavite da pečete još jedno 15-20 minuta, ili dok karfiol ne dobije zlatnu boju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti