Šnicla od karfiola je najbolja zamena za meso, a gotovo da nema kalorija
Posle ovog recepta, karfiol više neće biti namirnica koju izbegavate u širokom luku.
Već naprotiv.
Kada jednom probate ovu vegetarijansku šniclu, barem na trenutak ćete zaboraviti na mesu, a biće vam zahvalna i vaša linija jer jedna porcija sadrži samo 176 kalorija.
Sastojci
- 1 veliki karfiol isečen po dužini na 4 velike šnicle
- 60 mililitara maslinovog ulja
- 1 supena kašika limunovog soka
- 2 čena belog luka
- prstohvat tucane paprike
- so i biber po vašem ukusu
Priprema
- Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa
- Vatrostalnu posudu obložite je papirom za pečenje
- Stavite šnicle karfiola na papir za pečenje
- Pomešajte ostale sastojke zajedno i dobro ih promešajte. Polovinom smese premažite karfiol
- Karfiol pecite u unapred zagrejanoj rerni 15 minuta. Potom ga nežno okrenite i drugu stranu premažite ostatkom smese.
- Nastavite da pečete još jedno 15-20 minuta, ili dok karfiol ne dobije zlatnu boju
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.