Ravioli od tikvica su nešto najzdravije što možete da pojedete, a da pritom budete siti (RECEPT)
Ravioli od krtikvica imaju tu neverovatnu moć da vas zasite, a i da održe vaše zdravlje na nivou. Pored toga ovo ukusno jelo ćete uvrstiti u svoje omiljene recepte čim ga probate.
Znamo da ste navikli na raviole od testa sa mesom, ali sada vam nudimo nešto potpuno drugačije i zdravije.
Evo kako se prave ravioli od krastvca.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine,
- 2 čenja belog luka,
- 80 g spanaća,
- 250 g belog sitnog sira,
- maslinovo ulje,
- 2 kašičice bosiljka,
- 250 g sosa od paradajza,
- 50 g mocarela sira,
- biber.
Priprema:
- Oljuštiti tikvice, a zatim ih seći uzdužno na tanke kriške, koje treba poređati po principu dve kriške vertikalno, dve horizontalno (oblik plusa) na pleh. Tako poređajte i ostatak kriškica od tikvica. U međuvremenu u zagrejan tiganj sipajte maslinovo ulje. Dodajte sitno seckani spanać, beli luk, sir, bosiljak, biber. Krčakajte dok se sve ne rastopi. Malo prohladite smesu i sipajte je na ukrštene kriške tikvica koje onda savijajte po principu preklapanja raviola od testa. Isto ponovite i sa ostatkom tikvica i smese. Kada sve uvijete, prelijte raviole sosom od paradajza i pospite sve mocarelom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Služiti toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs / tasty.co)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
CD
Nije li to malo sirotinjska hrana,rekli bi Srbi na nivou,za nas ostale vani je dobra.
Podelite komentar