Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

  • 0

Iako je kuvanje jaja posao za početnike i veoma je jednostavno, mnogi su se uverili da postoji način da se svaki put jaja skuvaju da budu tvrda, a žumanca zlatne boje.

Mnogi početnici u kuhinji se žale da im se nakon kuvanja na jajetu pojave zelene tačke ili krugovi ili da jaje nije dovoljno tvrdo skuvano. Ražlog tome je gvožđe koje iz žumanceta dolazi u dodir sa sumporvodonikom.

Jaje, jaja, kokosja, dorucak, vecera, uzina, hrana, kuhinja Savršena boja žumanca kod kuvanog jaja je prava umetnost. Foto: Pixabay

Da biste to izbegli probajte da stavite jaja u šerpu iprelijete ih hladnom vodom, a zatim ostavite da voda provri. Čim proključa, isključite ringlu i ostavite jaja da odstoje u vrućoj vodi 10 minuta. Nakon toga jaja prebacite u posudu s hladnom vodom.

Nakon 5 minuta jaja će biti spremna, tvrdo skuvana i sa zlatnom bojom žumanceta bez mrlja.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti