Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

  • 0

Iako je kuvanje jaja posao za početnike i veoma je jednostavno, mnogi su se uverili da postoji način da se svaki put jaja skuvaju da budu tvrda, a žumanca zlatne boje.

Mnogi početnici u kuhinji se žale da im se nakon kuvanja na jajetu pojave zelene tačke ili krugovi ili da jaje nije dovoljno tvrdo skuvano. Ražlog tome je gvožđe koje iz žumanceta dolazi u dodir sa sumporvodonikom.

Jaje, jaja, kokosja, dorucak, vecera, uzina, hrana, kuhinja Savršena boja žumanca kod kuvanog jaja je prava umetnost. Foto: Pixabay

Da biste to izbegli probajte da stavite jaja u šerpu iprelijete ih hladnom vodom, a zatim ostavite da voda provri. Čim proključa, isključite ringlu i ostavite jaja da odstoje u vrućoj vodi 10 minuta. Nakon toga jaja prebacite u posudu s hladnom vodom.

Nakon 5 minuta jaja će biti spremna, tvrdo skuvana i sa zlatnom bojom žumanceta bez mrlja.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hiljadu lepih čajnika

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti