Bombice od čokolade i crvenog vina su neprevaziđena poslastica, a jednostavno se prave
Bombice od čokolade i crvenog vina su izvrsna poslastica koja će postati jedna od vaših omiljenih onog trenutka kad je probate. Zato vam donosimo recept za ovaj dezert.
Čokoladni slatkiši su svima omiljeni dezerti, a ako se još i jednostavno prave, onda nema razloga da se ne nađu na vašoj trpezi.
Evo kako da napravite sjajne čokoladne bombice sa crvenim vinom.
Sastojci:
- 100 ml milerama,
- 250 g čokolade za kuvanje,
- 6 kašika putera,
- 100 ml crvenog vina,
- kako u prahu.
Priprema:
- Izrendajte čokoladu i za sad je ostavite po strani. Na blagoj vatri rastopite puter i dodajte mileram, mešajte dok se ne sjedini. Dodajte čokoladu i pustite da se otopi i da sve postane jedinstvena masa. Dodajte i vino i ponovo promešajte, a zatim sipajte smesu u plehi stavite u frižider da se hladi oko četiri sata. Kašikom za sladoled vadite kugle iz smese i oblikujte ih u pravilne loptice, koristeći kakao prah.
Uživajte!
(Telegraf.rs / geniuskitchen.com)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.