Švedske bolje od američkih: Napravite preukusne palačinke koje su zaludele sve
Palačinske se u Švedskoj spremaju drugačije nego kod nas (kod nas se spremaju francuske), ali su svakako preukusne.
Za pripremu ovih posebnih palačinki potrebno vam je:
- 110g putera, šolja brašna, šolja i 3/4 punomasnog mleka;
- tri veća jaja;
- pola kašičice ekstrakta vanile;

- četvrtina kašičice soli;
- šećer u prahu za posipanje i sveže voće za dekoraciju;
- džem ili marmelada.
U posudu sipajte brašno, mleko jaja, istopljeni puter (polovinu ukupne količine), ekstrakt vanile i so, p aumutite dok smesa ne bude glatka.
Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, a zatim stavite kašičicu putera da se rastopi. Odozgo sipajte otprilike jednu trećinu šolje smese koliko je dovoljno za jednu palačinku i rasporedite je polako ravnomerno po tiganju. Pecite minut do minut i po pa je okrenite na drugu stranu još 30-ak sekundi.

Prebacite palačinku na tanjir, a sa ostatkom smese ponavljajte sve isto dok ne potrošite svu smesu. Od ove količine trebalo bi da možete da napravite 12 palačinki, a ako vam se smesa učini gustom dodajte malo vode.
Gotove palačinke premažite džemom ili marmeladom, medom ili istopljenom čokoladom, savijte ih na četvrtine i pospite šećerom u prahu.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zik
U Švedskoj se palačinke jedu sa jagodama i šlagom, ili sa džemom od jagoda i šlagom
Podelite komentar