Pohovane burek paprike sa sitnim sirom i semenkama
Za jela sa paprikama ne treba nam puno vremena za pripremu, a ukus je savršen.
Za ove fantastične burek paprike potrebno vam je:
- 5 pečenih paprika;
- 200g sitnog sira;
- 50g orašastih plodova i semenki;
- 100g brašna;
- 100g prezli;
- 6 jaja;
- 30g peršuna;
- biber;
- so;
- maslinovo ulje.
Očistite prethodno ispečene paprike. Za nadev ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pripremite 4 jaja koja ste prethodno umutili. Posolite i dodajte biber. Dodajte sitan sir i iseckani peršun u jaja.
Za pohovanje, stavite u mikser orašaste plodove i semenke i sameljite ih. Pomešajte sa prezlama u posudi.
U tri različite posude sipajte brašno, 2 umućena jaja i smesu od orašastih plodova, semenki i prezli. Napunite paprike pripremljenom smesom od jaja i sitnog sira, uvaljajte ih u brašno, potopite ih u jaja i na kraju u smesu sa prezlama i semenkama.
Zatvorite paprike i pržite ih u jako zagrejanom ulju sve dok ne dobiju zlatnu boju. Kada su pržene, stavite ih na papir kako bi upio višak masnoće pre nego ih poslužite.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
djarma
a koja je veza sa burekom? obične pohovane paprike ko i svake druge, pa ne kapiram otkud im taj prefiks "burek"?
Podelite komentar
FANTOM
Obicne punjene paprike sa sirom, a ako aludirate na burek sa sirom to bilo nije niti ce biti. BUREK se nadeva sa mlevenim junecim mesom ,seckanim crvenim lukom, malo bibera ulja i soli. Ostali nadevi poput sira, spanaca, zelja, krompira ili jabuke , visnje i ostalog voca su u kategoriji PITA ili slana ili slatka.
Podelite komentar