Oduševite svoje goste: Napravite tradicionalnu pitu zeljanicu za manje od 20 minuta
Tradicionalna pita zeljanica sa kupovnim korama, može biti podjednako ukusna kao i sa domaćim korama. Evo i kako.
Ne postoji osoba koja ne voli domaću zeljanicu od razvučenih kora. Međutim ukoliko nemate vremena, a gosti su vam se najavili, možete je napraviti i sa kupovnim korama i to tako da bude ukusna i sočna.
Nadev za zeljanicu je tradicionalan, a možete je pripremiti za samo tridesetak minuta uz pečenje.
Sastojci koji su vam potrebni za ovo jelo su:
- pakovanje kora za pitu,
- 500 g svežeg sira,
- 1 kg spanaća,
- 5 jaja,
- mala pavlaka,
- so,
- malo ulja.
Način pripreme:

Spanać dobro operite i iseckajte. Dodajte sir, jaja, pavlaku i posolite i promešajte. Kore za pitu odvojite jednu po jednu. Podmažite tepsiju, stavite koru pouljite je, stavite drugu, pouljite je (ne previše), a potom i treću koru preko koje stavljate fil. Postupak ponovite još dva puta, tako da na kraju ostanu još tri kore. Pitu stavite u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite dvadesetak minuta dok kore ne porumene. Potom je izvadite i zalijte sa dva decilitra vode, kašikom ulja i malo soli. Vratite je u pećnicu još pet minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs / klix.ba)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vesele devedesete
Koliko ja znam, zeljanica se pravi od zelja, a ne spanaca.Ovo je grcka spanakopita.
Podelite komentar
Bitno je da vucic ima
S cijem nemam ulja
Podelite komentar
Peta
Lepa pita zenjanica
Podelite komentar