Posni gulaš sa pečurkama i krompirom

  • 3

To što postite ne znači da ne možete sebi da pripremite gulaš, ali posni.

Za ovo ukusno posno jelo potrebno vam je:

sampinjoni Foto-ilustracija: Pixabay.com

- 1kg pečuraka;

- 1 šolja ulja:

- jedna zelena paprika;

- 2 velike glavice crnog luka;

- 4 paradajza;

- supena kašika aleve paprike;

- so po ukusu;

- biber po ukusu;

- veza peršuna;

- 10 manjih krompira.

Varivo od krompira Foto-ilustracija: Pixabay.com

Operite i isecite pečurke na listiće, paprike na tanke kriške, a luk na tanak polumesec. Oljuštite i isecite paradajz na male kriške.

Ugrejte ulje i propržite luk i papriku 3-4 minuta na tihoj vatri. Dodajte pečurke i propržite još toliko. Dodajte paradajz, alevu papriku i biber, ostavite da se kuva 15 minuta, poklopljeno, na tihoj vati dok ne ostane na masti.

Oljuštite krompir i skuvajte u posoljenoj vodi 20 minuta. Servirajte gulaš sa pečurkama tako što ukrasite kuvanim krompirom i pospete sitno iseckanim peršun.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • MNE

    27. mart 2019. | 14:53

    Gulas moze biti samo govedji, sve ostalo se ne moze zvati gulasom!

    Podelite komentar