Najbolji recept za mafine u kojem vi birate ukus koji najviše volite

  • 2

Mafini na tri načina!

Potreban materijal:

Osnova:

– suvi sastojci

300 g mekog brašna

150-200 g šećera (po želji)

1 kesica praška za pecivo

2 kašičice sode bikarbone

– mokri sastojci

300 ml mleka

150 ml ulja

1 jaje

mafini s borovnicomX Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema:

Posebno sjediniti suve sastojke, a posebno mokre. U posudu sa suvim sastojcima, postepeno dodavati mokre sastojke, muteći mikserom sve vreme i lepo sjediniti.

Poređati korpice u pleh sa udubljenjima za mafine, sipati masu i peći u rerni zagrejanoj na 200 C 20 minuta, posle temperaturu smanjiti na 180 C i ostaviti još 10 minuta.

Najbolje je čačkalicom proveriti da li su pečeni. Pečene mafine odmah izvaditi iz pleha i poređati na tanjir, odmah pokriti folijom i ostaviti da se ohlade. Najbolje je da ih pravite uveče, a poslužite ujutru.

U ovu osnovnu smesu možete dodati sastojke po želji i ukusu, tako da možete dobiti čokoladne mafine, voćne itd.

Mafini sa voćem Foto: Tanjug/AP

Čokoladni

U „suvi“ deo dodati 2 kašike kakaoa i 100 gr iseckane tamne čokolade za kuvanje.

Klasični

U „suvi“ deo dodati punu kašičicu cimeta, narendanu koru jednog limuna i 100 gr suvog grožđa.

Voćni

Otprilike 200 gr očisćenog voća (može i zamrznuto), ali ga je najbolje dodati kada se smesa sipa u korpice.

Pečene mafine možete da prelijete istopljenom čokoladom, da ih filujete kremom po želji i uvaljate u čoko-mrvice.

(Telegraf.rs/ recepti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Slikovnica

    2. jun 2019. | 09:36

    Dzaba vam recepti , zene narucuju dostavu. Klinac od 11 g misli da je domacica neka sveska ili slikovnica.

    Podelite komentar