Penasti sufle od pomorandže: Idealni desert za sve koji vole ovu aromatičnu kombinaciju ukusa
Sufle ne mora da bude samo od čokolade, jer kada ga spojite sa voćem kao što je pomorandža dobićete pravu harmoniju u kusa.
Za pripremu ovog suflea potrebno je:
- 6 većih pomorandži;
- 1 kašika putera;
- 6 kašika gustina;
- 6 kašika šećera u prahu;
- 4 jaja;
- 2 kašike kakaa.
Operite pomorandže. Zasecite im vrh i dno kako bi stajale. Presecite ih na pola, izvadite sredinu i od nje iscedite sok.
Na blagoj vatri u tiganju rastopite puter, gustin, kakao, sok od pomorandže i šećer u prahu. Kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Sklonite s vatre i dodajte jedno po jedno žumance da se sve sjedini u glatki krem i ohladite. Belanca umutite u čvrst sneg i pomešajte s kremom.
Napunite izdubljene pomorandžine kore i pecite na 250° C 15 minuta.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.