Čorba od krastavca bogatog ukusa koja se brzo pravi
Krastavac je izuzetno zdrav, a salatu od svežeg krastavca savetujemo svima koji misle na svoje zdravlje i paze na liniju.
Za pripremu ove ukusne čorbice potrebno vam je:
- 2 krastavca;
- 1 glavica luka;
- 1 čen belog luka;
- 1/2 l bujona;
- 150 g kisele pavlake;
- 150 g jogurta;
- kora i sok od 1 limuna;
- 1/2 kašičice mirođije;
- so i beli biber.

Krastavac oljuštite i isecite na kockice. Luk i beli luk oljuštite pa iseckajte na sitno.
Krastavce, luk i beli luk pomešajte sa bujonom, kiselom pavlakom, jogurtom, limunovom korom i sokom, kao i mirođijom. Začinite solju i biberom. Čorbu pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 4 sata na hladnom. Pre posluživanja još jedanput je dobro promešajte. Po želji je ukrasite pavlakom i grančicama mirođije.
Čorba od krastavaca može da se oplemeni komadićima fileta dimljene pastrmke ili dimljenog lososa nasečenog na rezance. Jednako luksuzna dopuna su i morski plodovi: račići ili škampi koje treba da iseći u obliku leptira i pržiti ih 2 minuta na puteru sa belim lukom.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
bane
Pa zr je moguce da ovaj buckuris vi nazivate corbom.Mozda i jeste to corba ali ne za ljude ,jer corba se uvek kuvala,a sta je ovo ,ko prezivi pricace.
Podelite komentar