Domaća supa od teletine čiji nas miris i ukus vraćaju u detinjstvo
Recept za pravu domaću supu od teletine koja nas poseća na bakinu kuhinju.
Sastojci potrebni za ovu supu su:
- šargarepa;
- bela šargarepa;
- peršun i njegov koren;
- glavica crnog luka;
- kašika suvog začina;
- kašičica šećera;
- kašičica soli;
- koske i komad telećeg mesa.

Meso operite, a koske stavite u dublji lonac. Dodajte suvi začin, dolijte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja smanjite vatru i kašikom skinite penu. U to dodajte sitno seckano povrće, peršun i koren peršuna.
Dodajte so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da szpa lagano vri. Supu ovako kuvajte oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosolite, vratiti šargarepu i opet stavite na vatru da provri, pa zakuvati rezance ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.