
Zaboravite na giros i suvlaki: Ovo su tradicionalna jela koja morate probati ako letujete u Grčkoj
Osim mora, plaža i sunca sinonim za leto u Grčkoj je i tradicionalna grčka hrana. Svi smo navikli da jedemo suvlaki, giros i grčku salatu, ali činjenica je da svaki deo Grčke krije neodoljive zalogaje.
Pa, hajmo redom.
Na Santoriniju obavezno probajte favu u kombinaciji sa ćuftama od paradajza.
Ne možete obići Sifnos ako ne pobate pečene leblebije (revitade), jednu od omiljenih namirnica na ovom i susednim ostrvima.
Frutalja, odnosno zapečeni omlet sa kobasicama i krompirima je nezaobilazan na Androsu.
A sa Krfa se bolje ni ne vraćajte ako niste probali pasticadu, odnosno špagete sa crvenim mesom (uglavnom jagnjetina).
Najlepšu tiropitu naći ćete na Skopelosu, bilo da je uvijena ili ne. Čak i sami Grci zbog tiropite posećuju ovo ostrvo u Sporadima.
Kajanas je jedno izvrsno i lagano jelo na bazi jaja, idealno za ručak na plaži, a karakteristično je za donji Peloponez.
Ako se ovog leta nađete na Kritu obavezno probajte njihovo omiljeno "svadbarsko" jelo gamopilafo, odnosno pilav od mesa.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zika
Poneses domacu prsutu i jedes ko covek,kakve leblebije,cuda,muda
Podelite komentar