
Iskoristite dok je sezona: Recept za najjednostavniji džem od kajsija koji će trajati čitave zime
Dok još traje sezona kajsija, isprobajte ovaj fenomenalan džem.
Sve što vam je potrebno su 6 kilograma očišćenih kajsija i 3,6 kilograma šećera.
Oprane kajsije stavite u šerpu - red kajsija, red šećera.
Ako su kisele dodajte još šećera i ostavite tako 5-6 sati da odstoje kako bi pustile sok koji će se stopiti sa šećerom.

Potom započnite kuvanje na jačoj vatri oko pola sata. Sklonite ih sa šporeta i mešajte varjačom oko 20 minuta da se smesa zgusne.
Sipajte u tegle i pustite da odstoji džem u kojem ćete uživati i zimi!
Prijatno!
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ivana
Zar ne treba vreli dzem u vruce tegle sipati ???
Podelite komentar
Marina
Stvarno najbolji recept.
Podelite komentar
Јасмина
Свако кува на свој начин...
Podelite komentar