Recept za najukusniju picu koju ćete ikada probati otkriva najpoznatiji kuvar na svetu Džejmi Oliver
Ljubitelj ste pice i volite kulinarska umeća čuvenog Džejmija Olivera? Onda ćete obožavati ovaj recept...
Mnogi kažu da kada jednom picu napravite na ovaj način nikada se više nećete vraćati na stari način pripreme testa.
Sastojci:
- 1 kg belog brašna
- 200 gr mlevenog grz brašna
- 2x7 gr suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 4 kašike maslinogov ulja
U 650 ml mlake vode pomešati kvasac, šećer i ulje i ostaviti da odstoji nekoliko minuta pa smesu prespite u vanglu.
Polako dodajte brašno i griz mešajući dok se masa ne sjedini. Mesite dok ne dobijete glatku, elastičnu teksturu.
Stavite testo u veliku činiju i pospite brašno na vrh. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena da naraste.
Nakon toga izvadite testo i mesite ga dok se sav vazduh ne istisne. Podelite testo na loptice, a ova smesa od 1 kg brašna je dovoljna za 6 do 8 pica srednje veličine.
Razvučeno testo premažite maslinovim uljem pa filujte želejnim nadevom.
Prijatno vam želi Džejmi Oliver!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
U receptu fali najbitniji sastojak koji odvaja dobru pizzu od djubreta koje se samo tako zove. Najbitniji sastojak dobre pizze zove se : peć na drva.
Podelite komentar
AnanaS
Pizze kakve danas poznajemo izmislili su amerikanci i nikakve veze osim imena nemaju sa italijanskom pizzom. Prava pizza je debela kao lepinja, premazana sosom od paradajza i posuta sa nekoliko usoljenih sardina, par maslina i nastruganim ovčijim sirom poznatijim kao parmezan. To je sirotinjska hrana sa krajnjeg juga italije. Sve ostalo je komercijalizacija.
Podelite komentar
max
Ma kad je Englez znao praviti italijanski specijalitet???
Podelite komentar