Meni je smešno kad pročitam ove komentare. Kao prvo čovek treba da zna da napravi pizu pa onda da komentariše. Ja mogu da dam komentar zato što 40 godina pravim pizzu a više od 30 godina u talijanskoj kuhinji pozdrav
Pizze kakve danas poznajemo izmislili su amerikanci i nikakve veze osim imena nemaju sa italijanskom pizzom. Prava pizza je debela kao lepinja, premazana sosom od paradajza i posuta sa nekoliko usoljenih sardina, par maslina i nastruganim ovčijim sirom poznatijim kao parmezan. To je sirotinjska hrana sa krajnjeg juga italije. Sve ostalo je komercijalizacija.
Parmezan ili Parmigiano nije ovciji sir kao prvo a kao drugo prava pica je samo voda brašno so i malo kvasca. Prva pica je Margerita po kraljici Margeriti i potiče iz Napulja. Tjesto paradaiz sos bosiljak i sir mocarela. Tek toliko
Nije istina, pizza dolazi iz Napulja, bar sam ja u Napulju u svim starim picerijama jela picu testa tankog kao flis papir, naravno, prva pizza poznata kao Margarita, ima kao nadev pelat, bosiljak i mocarelu. Prvo se raspitaj pre nego što kreneš da pametujes.
Miladin
Meni je smešno kad pročitam ove komentare. Kao prvo čovek treba da zna da napravi pizu pa onda da komentariše. Ja mogu da dam komentar zato što 40 godina pravim pizzu a više od 30 godina u talijanskoj kuhinji pozdrav
Podelite komentar
Nenad
A so, fali so, ovo bre neslano!
Podelite komentar
Aaa
😂...e ovaj je namlatio pare na praznu slamu,al' bukvalno...
Podelite komentar
AnanaS
Pizze kakve danas poznajemo izmislili su amerikanci i nikakve veze osim imena nemaju sa italijanskom pizzom. Prava pizza je debela kao lepinja, premazana sosom od paradajza i posuta sa nekoliko usoljenih sardina, par maslina i nastruganim ovčijim sirom poznatijim kao parmezan. To je sirotinjska hrana sa krajnjeg juga italije. Sve ostalo je komercijalizacija.
Podelite komentar
Ja
@AnanaS
Pizza dolazi iz Kine zapravo, da znaš i ti da ne pametujes preterano jer ne znaš ni sam. Pozdrav!
Podelite komentar
dragan
@AnanaS
Parmezan ili Parmigiano nije ovciji sir kao prvo a kao drugo prava pica je samo voda brašno so i malo kvasca. Prva pica je Margerita po kraljici Margeriti i potiče iz Napulja. Tjesto paradaiz sos bosiljak i sir mocarela. Tek toliko
Podelite komentar
Jovana
@AnanaS
Nije istina, pizza dolazi iz Napulja, bar sam ja u Napulju u svim starim picerijama jela picu testa tankog kao flis papir, naravno, prva pizza poznata kao Margarita, ima kao nadev pelat, bosiljak i mocarelu. Prvo se raspitaj pre nego što kreneš da pametujes.
Podelite komentar
534
U receptu fali najbitniji sastojak koji odvaja dobru pizzu od djubreta koje se samo tako zove. Najbitniji sastojak dobre pizze zove se : peć na drva.
Podelite komentar
Kako
Sad griz ???
Podelite komentar
max
Ma kad je Englez znao praviti italijanski specijalitet???
Podelite komentar
Putin R.S
Da je dobra ne bi bankrotirao
Podelite komentar
mama
@Putin R.S
Dobar je a nije komercijalan
Podelite komentar