Leopard kolač je osvojio svet: Spolja izgleda kao običan hleb, ali kada ga rasečete nastaje magija!

 ≫ 
  • 4
leopard kolač foto: printscreen/youtube/Akis Petretzikis Kitchen

Sastojci za leopard kolač:

380ml mlakog mleka

1 kašika kvasca

100 gr šećera

1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašičica ekstrakta vanile

560gr tvrdog brašna

prstohvat soli

30 gr putera na sobnoj temperaturi

Za crnu teksturu:

50 grama istopljene čokolade za kuvanje

10 grama kakao pudera

Za braon teksturu:

30 grama kakao pudera

20 ml mleka

leopard kolač foto: printscreen/youtube/Akis Petretzikis Kitchen

Priprema testa:

U posudu dodajte mleko, kvasac, šećer i so. Ostavite 5 do 10 minuta da se kvasac aktivira.

Dodajte vanilu, bršano, so, maslac i mutite dodajući brzine 5 do 7 minuta dok ne dobijete testo.

Smeša će biti prilično lepljiva, pa ćete morati da je vadite uz malo brašna iz posude.

Podelite testo na dva jednaka dela, a jedan od njih podelite na pola.

Komade testa stavite u tri odvojene posude. Najveći komad biće bele boje. Sve tri posude pokrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena da se testo digne.

Priprema crne smeše:

U posudu u kojoj se nalazi manji deo testa dodajte čokoladu, kakao prah i gnječite dok se boja ne integriše u testo. Ponovo vratite foliju i ostavite još sat da se testo digne.

Priprema smeđe smeše:

U posudu u kojoj se nalazi drugi manji deo dodajte kakao prah, mleko i umešajte rukom testo. Ponovo vratite foliju i ostavite još sat da se testo digne.

Priprema leopard kolača:

Svaki od tri komada testa isecite na 6 delova.

Uzmite jedan komad crnog testa i rukama ga razvaljajte u traku dužine 50cm. Oklagijom je razvucite u širinu od 5 do 6cm.

Uzmite komad smeđeg testa u razvaljajte ga rukama takođe u traku od 50cm. Smeće testo stavite u crno u razvaljajte. Na kraju ćete dobiti kombinaciju smeđeg testa u crnom.

Uzmite sada jedan komad belog testa i opet ga razvaljajte u traku dužine 50cm. Traka neka bude široka 5 do 6cm. Stavite crnu i braon traku i zajedno ih urolajte. Na kraju ćete dobiti traku testa koja će spolja biti bela, a između će biti crna, u kojoj je će biti smeđa traka.

Sledite isti postupak za sve komade testa.

Prerežite sve komade testa na pola, razvaljajte ih dok svaki komad ne bude dugačak 35cm i stavite ih u pleh dimenzija 35x10cm.

Pokrijte i ostavite još sat vremena da se testo digne.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite 30 do 35 minuta.

Ostavite hleb da se dobro ohladi, premažite namazom od lešnika (po želji), iseckajte na komade i tek tada ćete videti rezultate.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ioana

    15. oktobar 2019. | 12:57

    Gospode, dok smotam ovaj hleb od kolača, napravila sam dve torte sa filom i korama.

    Podelite komentar

  • Ajdemo

    15. oktobar 2019. | 14:22

    Ne bih pravila pa da bi od njega zlatan ispao. Zebra kolač je fantastičan.

    Podelite komentar

  • Ch

    15. oktobar 2019. | 13:02

    Ocajno izgleda, nije za one sa tripofobijom.

    Podelite komentar