Prema receptu Kortni Kardašijan: Probajte hleb od banana i čokolade, bez glutena i mleka

  • 0

Možda do sada niste naišli na recept za hleb bez glutena, napravljen od komadića čokolade i banana, kakav jede Kortni Kardašijan, piše Poosh. Možete ga poslužiti ujutru, popodne ili uveče, po vašem izboru, ali sigurno će vaš dom ispuniti prelepim mirisom i zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima.

Kortni Kardašijan Foto: Profimedia/Mega Agency

Za samu pripremu potrebno je oko 5 minuta, peče se 50-60 minuta, a osim što je bez glutena, ovaj hleb ne sadrži ni mleko.

Sastojci:

  •  4 organske, prezrele banane
  •  1 šolja organskog, kokosovog šećera
  •  ¾ šolje organskog bademovog brašna
  •  ½ šolje organskog brašna od tapioke
  •  1 kašičica sode bikarbone
  •  ½ praška za pecivo
  •  1 kašičica cimeta
  •  ¼ kašičice kuhinjske soli
  •  4 velika, organska jajeta
  •  ¾ šolje komadića čokolade (možete ih zameniti i orasima i sl. ako želite)

Priprema:

1. Zagrejati rernu do temperature od oko 180 stepeni.

2. Sve suve sastojke pomešajte u jednoj posudi, a sve vlažne sastojke u drugoj.

3. Lagano dodajte vlažne sastojke u činiju sa suvim sastojcima i izmešajte ih.

4. Pospite komadima čokolade ili orasima.

5. Izlijte testo u posudu za hleb srednje veličine i pecite 50-60 minuta.

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti