Potpuno besplatan trik pomoću kojeg će vam povrće ostati sveže čak mesec dana
![Povrće Povrće](https://xdn.tf.rs/2020/06/03/root-vegetables-18069191280-460x0.jpg)
Ako ste ljubitelj povrća, onda vam se sigurno mnogo puta desilo da bacite šargarepu, celer, paradajz i krastavac koji su se bukvalno preko noći osušili u frižideru.
U toku je sezona svežeg povrća, koje bi trebalo svakog dana da bude zastupljeno na našoj trpezi.
Iako je veoma zdravo, mnogi ljudi izbegavaju da kupuju pojedinu vrstu povrća, poput šargarepe i celera, jer se ono brzo kvari. A niko ne voli da jede ove namirnice kada omekšaju, promene boju i ukus.
Otkrićemo vam tajnu kako da održite povrće svežim, a sve što vam je potrebno su tegla i voda.
Za početak pronađite veću teglu. Sipajte vodu i potopite celer i šargarepu. Celer će moći da traje dve nedelje, a šargarepa čak mesec dana.
Da bi ovaj genijalan trik bio efikasan važno je da svakodnevno menjate vodu, a teglu da držite sve vreme u frižideru.
Mnogi ljudi koji su isprobali ovu tehniku za produžavanje svežine kažu da je zaista odlična i da povrće zadržava aromu i svoju prirodnu teksturu.
Na ovaj način šargarepa i celer će moći da traju nedeljama, ali nije sigurno da li ova metoda može da se primeni i na drugu vrstu povrća.
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kaca
Odlicna ideja.Danas sam ocistila sargarepu,paskanat,koren persuna i celer i stavila u tegle.Nalila sam sa vodom,koja preciscena od hlora i ostalih necistoca iz optimum aparata.Sigurna sam da necu morati svaki dan da menjam vodu,a sve ovo povrce u nedelju ce zavrsiti u supi.
Podelite komentar