Potpuno besplatan trik pomoću kojeg će vam povrće ostati sveže čak mesec dana

Ako ste ljubitelj povrća, onda vam se sigurno mnogo puta desilo da bacite šargarepu, celer, paradajz i krastavac koji su se bukvalno preko noći osušili u frižideru.
U toku je sezona svežeg povrća, koje bi trebalo svakog dana da bude zastupljeno na našoj trpezi.
Iako je veoma zdravo, mnogi ljudi izbegavaju da kupuju pojedinu vrstu povrća, poput šargarepe i celera, jer se ono brzo kvari. A niko ne voli da jede ove namirnice kada omekšaju, promene boju i ukus.
Otkrićemo vam tajnu kako da održite povrće svežim, a sve što vam je potrebno su tegla i voda.
Za početak pronađite veću teglu. Sipajte vodu i potopite celer i šargarepu. Celer će moći da traje dve nedelje, a šargarepa čak mesec dana.
Da bi ovaj genijalan trik bio efikasan važno je da svakodnevno menjate vodu, a teglu da držite sve vreme u frižideru.
Mnogi ljudi koji su isprobali ovu tehniku za produžavanje svežine kažu da je zaista odlična i da povrće zadržava aromu i svoju prirodnu teksturu.
Na ovaj način šargarepa i celer će moći da traju nedeljama, ali nije sigurno da li ova metoda može da se primeni i na drugu vrstu povrća.
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kaca
Odlicna ideja.Danas sam ocistila sargarepu,paskanat,koren persuna i celer i stavila u tegle.Nalila sam sa vodom,koja preciscena od hlora i ostalih necistoca iz optimum aparata.Sigurna sam da necu morati svaki dan da menjam vodu,a sve ovo povrce u nedelju ce zavrsiti u supi.
Podelite komentar