Starinski recept za fenomenalni kompot od breskvi koji uspeva baš svima

Otkrivamo vam najjednostavniji recept za pripremu kompota od breskvi koji uspeva baš svima, čak i početnicima u pripremanju zimnice.
Pored kuvanja džemova i zamrzavanja, voće se za zimske dane može sačuvati i u vidu kompota, te se njime možete sladiti tokom hladnih dana - kada vam je potrebna dodatna doza vitamina.
Sve što vam je potrebno za pripremu kompota su 3 kg breskvi, po 6 kasika šežera za 1 teglu od 750 g i voda.
Breskve prvo operite, oljuštite i izvadite koštice. Ako su krupne isecite ih na četvrtine, a zatim ih složite u čiste tegle.
Dodajte šećer - po 6 kašika za svaku teglu od 750 g.

Sipajte hladnu vodu tako da prekrije voće i zatvorite tegle. Na dno većeg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poređati tegle, ali paziti da se ne dodiruju.
Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm. Kad prokljuca, kuvati 5 minuta, a zatim pažljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade.
Šećer koji ostane na dnu postepeno ce se rastopiti. Od ove kolicine moze se napuniti 6 tegli od 750 g.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Horoskop za jul: Ovnu može da se vrati bivša ljubav, Raku bolje finansije, a Ribe će više izlaziti
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Rada bg
Uvek pravim bas na ovakav nacin. Super je..
Podelite komentar