Ako i vi držite lubenicu u frižideru, niste ni svesni kakvu grešku pravite: Evo gde treba da stoji

 
  • 16
lubenica Foto: Pixabay

Stručnjaci iz američkog Ministarstva poljoprivrede sada tvrde da lubenicu ne bi trebalo da držimo u frižideru već na sobnoj temperaturi kako bi zadržala sve hranljive sastojke.

Naime, kada je hladna, lubenica usporeno gubi većinu svojih vitamina i hranljivih sastojaka.

Naučnici su tokom istraživanja 14 dana testirali ponašanje lubenice na 5, 12 i 21 stepen, a rezultati su pokazali da su one čuvane na 21 stepen imale za 40 odsto više likopena i 50 do 139 odsto više beta karotena.

Inače, ovo je odavno poznato i za mnoge druge namirnice.

Tako, na primer, paradajz u frižideru gubi svoj ukus, dok će beli luk vremenom proklijati. Takođe, hladnoća iz frižidera podstiče pretvaranje skroba iz krompira u šećer, pa bi on mogao biti slatkast.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Boža zemunac

    16. avgust 2020. | 17:35

    Ovi Ameri sve znaju. Posisali su sva znanja sveta.

    Podelite komentar

  • zoks

    16. avgust 2020. | 17:55

    Kad je načnem stavim je u frižider a pre toga prekrijem folijom tako da vitamini i betakaroteni nemogu nigde da pobegnu.

    Podelite komentar

  • Гоги

    16. avgust 2020. | 12:47

    Цео живот кад могу стављам у фрижидер лубеницу.. и даље ћу то да радим!

    Podelite komentar