Ako i vi držite lubenicu u frižideru, niste ni svesni kakvu grešku pravite: Evo gde treba da stoji

 
 
  • 16
lubenica Foto: Pixabay

Stručnjaci iz američkog Ministarstva poljoprivrede sada tvrde da lubenicu ne bi trebalo da držimo u frižideru već na sobnoj temperaturi kako bi zadržala sve hranljive sastojke.

Naime, kada je hladna, lubenica usporeno gubi većinu svojih vitamina i hranljivih sastojaka.

Naučnici su tokom istraživanja 14 dana testirali ponašanje lubenice na 5, 12 i 21 stepen, a rezultati su pokazali da su one čuvane na 21 stepen imale za 40 odsto više likopena i 50 do 139 odsto više beta karotena.

Inače, ovo je odavno poznato i za mnoge druge namirnice.

Tako, na primer, paradajz u frižideru gubi svoj ukus, dok će beli luk vremenom proklijati. Takođe, hladnoća iz frižidera podstiče pretvaranje skroba iz krompira u šećer, pa bi on mogao biti slatkast.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Boža zemunac

    16. avgust 2020. | 17:35

    Ovi Ameri sve znaju. Posisali su sva znanja sveta.

    Podelite komentar

  • zoks

    16. avgust 2020. | 17:55

    Kad je načnem stavim je u frižider a pre toga prekrijem folijom tako da vitamini i betakaroteni nemogu nigde da pobegnu.

    Podelite komentar

  • Гоги

    16. avgust 2020. | 12:47

    Цео живот кад могу стављам у фрижидер лубеницу.. и даље ћу то да радим!

    Podelite komentar