Ako i vi držite lubenicu u frižideru, niste ni svesni kakvu grešku pravite: Evo gde treba da stoji
Stručnjaci iz američkog Ministarstva poljoprivrede sada tvrde da lubenicu ne bi trebalo da držimo u frižideru već na sobnoj temperaturi kako bi zadržala sve hranljive sastojke.
Naime, kada je hladna, lubenica usporeno gubi većinu svojih vitamina i hranljivih sastojaka.
Naučnici su tokom istraživanja 14 dana testirali ponašanje lubenice na 5, 12 i 21 stepen, a rezultati su pokazali da su one čuvane na 21 stepen imale za 40 odsto više likopena i 50 do 139 odsto više beta karotena.
Inače, ovo je odavno poznato i za mnoge druge namirnice.
Tako, na primer, paradajz u frižideru gubi svoj ukus, dok će beli luk vremenom proklijati. Takođe, hladnoća iz frižidera podstiče pretvaranje skroba iz krompira u šećer, pa bi on mogao biti slatkast.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Boža zemunac
Ovi Ameri sve znaju. Posisali su sva znanja sveta.
Podelite komentar
zoks
Kad je načnem stavim je u frižider a pre toga prekrijem folijom tako da vitamini i betakaroteni nemogu nigde da pobegnu.
Podelite komentar
Гоги
Цео живот кад могу стављам у фрижидер лубеницу.. и даље ћу то да радим!
Podelite komentar