Recept naših baka: Bosansku razlevušu obožavaju i Britanci iako su joj promenili ime

 
  • 4
Razlevuša foto: printscreen/youtube/Najbolji domaći recepti

Razlevušu su spremale naše bake i gotovo da nema osobe kojoj se ovo jednostavno jelo ne sviđa. U Britaniji je takođe pravi na sličan način, ali razlevušu tamo ima drugo ime: jorkširski puding. Kako god se zvalo, jelo je prelepo, a evo i kako se pravi.

Sastojci:

  • 250gr dobrog kajmaka
  • 250gr sira
  • 4 jajeta
  • 1 kašika maslaca
  • 250ml mleka
  • 250gr kukuruznog brašna
Razlevuša Ako se stavi u kalup onda se zove jorkširski puding / foto: pixabay.com

Priprema:

Zamesiti sve sastojke zajedno (belance odvojiti, dobro ga razbiti u penu, pa ga umesiti na kraju kada je već sve drugo zamešano) sa mlekom, pa tada usuti brašno i bleance i načiniti prilično žitko testo.

U duboku tepsiju - kojoj su podmazani dno i zidovi - izručiti testo, pa ga staviti u rernu na jaku vatru (220 stepeni) dok lepo ne porumeni spolja. Poslužiti u tepsiji u kojoj se i peklo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Slava

    1. septembar 2020. | 16:40

    Jorksirski pyding nema ni sir ni kajmak ni kukuruzno brasno.

    Podelite komentar

  • Vasilije

    1. septembar 2020. | 15:51

    Bez bjelog luka utucanog u ciniji sa malo ulja i mlijeka daje poseban car razljevusi ili kljukusi..Najjaca je sa kajmakom kad se pomasti i krompirom, umjesanim u tijesto.! 👌

    Podelite komentar

  • ✍️

    1. septembar 2020. | 15:14

    I još koju tikvicu naribat. Odlična pita za doručak ili večeru. 👍

    Podelite komentar