Napraviti tri leće je lakše nego što ste mislili: Ukus kao iz najbolje poslastičarnice

Za svaku proslavu, rođendan, ili ovičan nedeljni ručak možete da spremite tri leće ili "tri mleka" kao poslasticu.
Osvežavajući kolač će sigurno oduševiti sve goste i ukućane, a vama neće oduzeti više od 45 minuta da ga spremite.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
200 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu
Za karamel:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
30 g maslaca
Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 200 gr šećera, dodavati jedno po jedno muteći 6 žumanca. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna. griza i praška za pecivo. Dobro izmešati i staviti u pleh veličine 20x35 cm prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta.
U posudu staviti mleko i slatku pavlaku da provri i dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom da nema grudvica. Koru ohladiti da bude maka izbockati štapićem za ražnjić i sipati vrelo mleko kutlačom i ostaviti da kora upije i ohladi se.
U suvu posudu staviti 200 gr šećera, karamelisati u svetlo braon boju, dodati 200 ml slatke pavlake i na tihoj vatri kuvati mešajući žicom da se karamel istopi i na kraju dodati 30 gr maslaca. Preliti kolač, dobro ohladiti pa seći.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Lidl" ove sezone otkupio oko 5.000 tona lubenice iz Srbije
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
NS
Kakav kolač!! Vrh..
Podelite komentar
Lord
To se u moje vreme zvalo koh,a ovi pomodari danas izmisljaju svasta...
Podelite komentar
Komsija
Samo u Ulcinju je vrhuski spremljen
Podelite komentar