Napraviti tri leće je lakše nego što ste mislili: Ukus kao iz najbolje poslastičarnice
Za svaku proslavu, rođendan, ili ovičan nedeljni ručak možete da spremite tri leće ili "tri mleka" kao poslasticu.
Osvežavajući kolač će sigurno oduševiti sve goste i ukućane, a vama neće oduzeti više od 45 minuta da ga spremite.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
200 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu
Za karamel:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
30 g maslaca
Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 200 gr šećera, dodavati jedno po jedno muteći 6 žumanca. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna. griza i praška za pecivo. Dobro izmešati i staviti u pleh veličine 20x35 cm prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta.
U posudu staviti mleko i slatku pavlaku da provri i dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom da nema grudvica. Koru ohladiti da bude maka izbockati štapićem za ražnjić i sipati vrelo mleko kutlačom i ostaviti da kora upije i ohladi se.
U suvu posudu staviti 200 gr šećera, karamelisati u svetlo braon boju, dodati 200 ml slatke pavlake i na tihoj vatri kuvati mešajući žicom da se karamel istopi i na kraju dodati 30 gr maslaca. Preliti kolač, dobro ohladiti pa seći.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
NS
Kakav kolač!! Vrh..
Podelite komentar
Lord
To se u moje vreme zvalo koh,a ovi pomodari danas izmisljaju svasta...
Podelite komentar
Komsija
Samo u Ulcinju je vrhuski spremljen
Podelite komentar