Napraviti tri leće je lakše nego što ste mislili: Ukus kao iz najbolje poslastičarnice

 
  • 6
tri leće Printscreen: Youtube/ Recepttura

Za svaku proslavu, rođendan, ili ovičan nedeljni ručak možete da spremite tri leće ili "tri mleka" kao poslasticu.

Osvežavajući kolač će sigurno oduševiti sve goste i ukućane, a vama neće oduzeti više od 45 minuta da ga spremite.

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

200 g šećera

200 g brašna

200 g griza

1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

1 l mleka

500 ml slatke pavlake

150 g mleka u prahu

Za karamel:

200 g šećera

200 ml slatke pavlake

30 g maslaca

Priprema:

Umutiti 6 belanaca sa 200 gr šećera, dodavati jedno po jedno muteći 6 žumanca. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna. griza i praška za pecivo. Dobro izmešati i staviti u pleh veličine 20x35 cm prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta.

U posudu staviti mleko i slatku pavlaku da provri i dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom da nema grudvica. Koru ohladiti da bude maka izbockati štapićem za ražnjić i sipati vrelo mleko kutlačom i ostaviti da kora upije i ohladi se.

U suvu posudu staviti 200 gr šećera, karamelisati u svetlo braon boju, dodati 200 ml slatke pavlake i na tihoj vatri kuvati mešajući žicom da se karamel istopi i na kraju dodati 30 gr maslaca. Preliti kolač, dobro ohladiti pa seći.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • NS

    1. oktobar 2020. | 23:40

    Kakav kolač!! Vrh..

    Podelite komentar

  • Lord

    2. oktobar 2020. | 08:24

    To se u moje vreme zvalo koh,a ovi pomodari danas izmisljaju svasta...

    Podelite komentar

  • Komsija

    2. oktobar 2020. | 08:03

    Samo u Ulcinju je vrhuski spremljen

    Podelite komentar