Preukusan kolač sa kremastim prelivom: Pravi se u mikrotalasnoj rerni i spreman je za 5 minuta
Obožavate ukusne poslastice, ali nemate previše vremena da ih pravite? Ne brinite, jedan poslastičar je predstavio genijalan recept za kolač koji se pravi za manje od pet minuta.
Eloiz Hed iz Londona se pohvalila fenomelnim receptom - crvenim kolačem koji se sprema u šolji i peče u mikrotalasnoj pećnici. Sve što vam treba za ovaj slatki desert je nekoliko osnovnih stvari iz supermarketa koje verovatno već omate po kuhinji.
Da biste napravili tortu potrebno je da odvojite mleko, brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao u prahu, ulje i malo crvene boje za hranu, naravno.
Za šlag će vam trebati krem sir i šećer. Šlag možete pripremiti dok čekate da se kolač ispeče u mikrotalasnoj pećnici.
Sastojci:
3 kašike mleka
1/2 kašičice soka od limuna
4 kašike brašna
2 kašike šećera
1/4 kašičice praška za pecivo
3/4 kašičice kakaa u prahu
1 1/2 ulja
malo prehrambene boje
40 g krem sira
150 g šećera u prahu
Uputstvo:
Za početak, u veću šolju sipajte tri kašike mleka i dodajte pola kašičice limunovog soka, umutite. Zatim dodajte četiri kašike brašna, dve kašike šećera, četvrtinu kašičice praška za pecivo, tri četvrtine kašičice kakaa u prahu, jednu i po kašiku ulja i malo prehramebene boje. Mešajte sve zajedno dok ne dobijete glatko testo. Po želji možete dodati i čokoladne mrvice.
Smesu stavite u mikrotalasnu pećnicu i uključite je na otprilike 70 sekundi.
U odvojenoj posudi pomešajte 40 g krem sira i 15 g šećera u prahu. Smesu sipajte u šolju - na vrh kolača u šolju. Preko možete posuti šećer u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.