• 0

Vreme čitanja: oko 14 min.

20 najboljih torti koje se ne peku, brzo se spremaju, ukusne su i - jeftine!

Vreme čitanja: oko 14 min.

20 fenomenalnih torti koje ćete pripremiti očas posla

  • 0
Nutela torta foto: pixabay.com

Ukoliko ne volite da provodite previše vremena u kuhinji ili vam je potreban brz i jednostavan recept za pripremu deserta, kada imate nenajavljene goste, onda će vam sigurno dobro doći ovaj spisak torti. 

Otkrivamo vam čak 20 recepata za pripremu prelepih torti od voća, pudinga, čokolade, kokosa, keksa, a najbolje od svega je što se one uopšte ne peku!

Sigurni smo da ćete ovde pronaći omiljenu poslasticu za celu porodicu!

1. Brza keks torta

Sastojci: 500g keksa, 4 žumanceta, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna, 500ml mleka + malo za natapanje keksa, 1 vanilin šećer, 1 kašika maslaca.

1. Pola litre mleka, 4 kašike šećera maslac staviti da provri. Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.

2. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa i tako sve dok imate materijala. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

2. Brza torta napolitanka

Sastojci: 8 belanaca, 8 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, kesica praška za pecivo.

Fil: 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 1,5 (375 g) margarin, 200 g šećera, 500 g napolitanki od lešnika, 200 g čokolade, 2 šlaga (za konačno filovanje torte).

Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj temperaturi. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite.

Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu. Filujte sledećim redom: kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo i sa strane.

3. Torta od kestena i čokolade

Sastojci za biskvit: 150 g maslaca, 100 g kristal šećera, 400 g keksa po izboru (koji morate samleti), 100 g mlevenih oraha, 120 g otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 ml mleka.

Sastojci za fil: 100 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 500 g nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma.

Sastojci za premaz: 200 ml ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.

4. Lažna Švarcvald torta

Sastojci: 500 g piškota, 425 g višanja iz kompota, ½ šolje džema od višanja, 250 ml hladne kafe, 900 ml slatke pavlake za šlag, 1 kašika šećera, 1 kašičica ekstrakta od vanile, 50 g narendane čokolade za kuvanje.

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite u čvrsti šlag.

4. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.

5. Torta Lejdi Di

Sastojci: 7,5 dl mleka, 3 pudinga od vanile, 350 g šećera, 1 maslac, 300 g keksa, 300 g mlevenih oraha, lešnika ili kokosa, 4-5 banana, 500 ml slatke pavlake za šlag.

Skuvajte puding sa šećerom i mlekom. Kad se ohladi umutite maslac, dodajte lomljeni keks, iseckane banane i po izboru 300 g oraha/lešnika/kokosa. Sve zajedno dobro sjedinite, pa istresite na odabranu podlogu i formirajte željeni oblik. Umutite šlag od pavlake i ukrasite tortu.

6. Puding torta bez pudinga

Sastojci: 300 g keksa, 800 ml mleka, 2 kašike brašna, 3 kašike gustina, šolja šećera, kašika putera, 2 kašike kakaa, dve banane i pola šolje mlevenih orašastih plodova po želji, za ukrašavanje.

Priprema: U šerpi izmešati praškaste sastojke - brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom.

7. Brza pesak torta

Sastojci: 1l mleka, 4 pudinga od vanile, 300 g šećera, 250 g margarina, 200 g mlevenog keksa, 200 g kokosa, 200 g mlevenih oraha, šlag za dekoraciju.

Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputstvu sa kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom.

Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks.

Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.

U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.

8. Bajadera torta

Sastojci: 300 g mlevenog keksa, 125 g šećera u prahu, 2 dl soka od narandže, 200 g putera, 50 g čokolade za kuvanje.

fil I: 1 l mleka, 2 pudinga od vanile, 5 kašika brašna, 250 g putera, 200 g šećera u prahu, 300 g keksa, 2 dl soka od narandže.

fil II: 200 g mlevenih oraha, 125 g putera, 125 g šećera u prahu, 2 dl mleka, 2 šlaga.

Priprema:

Kora:

1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.

2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:

1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

Fil II:

1. Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.

2. Posebno umutiti puter šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.

2. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.

3. Prekriti keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.

4. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

9. Brza voćna torta

Sastojci: 400 g malina ili drugog smrznutog voća (jagode, kupine, miks...), 1 gotov biskvit za tortu, 30 g gotovog pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 250 ml mleka, aroma ruma, 10 g praška za preliv za torte, 250 ml vode.

Priprema: Voće oprati i očistiti, ako koristite smrznuto, ostavite malo da se otkravi. U posudi na laganoj vatri ugrejati gotov puding, umešamo rum i izliti smesu po gotovom biskvitu. Na još vruć puding složiti voće od sredine prema spolja.

U posudi promešamo preliva za torte s dve kašike šećera. Staviti na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano mešajući da ne nastanu grudvice.

Mešamo sve dok tekučnost ne prokuva, a potom ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Kada tečnost počne da se stvrdnjava, izliti na tortu počevši od sredine prema spolja. Površina će se brzo stegnuti.

10. Bela Huanita

Sastojci: 200 grama napolitanki, 10 kašika šećera, 1 litar mleka, 350 grama šlaga u prahu, 2 kesice želatina.

Priprema:

Kuvamo šećer i mleko. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

Razmutimo želatin u malo mleka i dodamo u skuvano mleko.

Sadržaj šerpe prespemo u sud za mućenje, dodamo prašak za šlag i mutimo mikserom.

U kalup obložen najlonskom folijom prespemo deo smese iz suda (u ovaj deo možete da dodate kokos ukoliko volite), a u preostali dodamo izmlevene napolitanke.

Promešemo i ovom smesom dopunimo kalup. Ostavimo u frižideru da se smesa stegne.

Mikserom mutimo mleko i prašak za šlag. Izvadimo ohlađen kolač. Šlagom punimo špric i ukrasimo tortu. Dekorišemo tortu po želji.

Na sledećoj strani pogledajte još 10 recepata za torte bez pečenja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti