Ovo je pravi recept za tradicionalni srpski đuveč, jelo koje će vas najbolje ugrejati ove zime

Temperatura napolju drastično pada, tako da je pravo vreme da se ugrejete u kuhinji. Ovaj tradicionalni recept za đuveč će garantovano obradovati sve vaše najdraže.
Sastojci:
- 1,2 kg svinjskog mesa
- 200 g masti
- 200 g crnog luka
- 100 g patlidžana
- 100 g tikvica
- 150 g paprike
- 150 g paradajza
- 120 g pirinča
- 350 g krompira
- 3 papričice
- 1 veza celerovog lista
- Aleva paprika
- So i biber
Priprema:
Meso od svinjske plećke ili vrata iseći na kocke. Sitno seckani crni luk i meso dinstati na svinjskoj masti uz dodatak začina.
Tokom dinstanja dolivati pomalo vode da meso omekša, dodati krompir isečen na kriške, papriku, patlidžan i tikvice.
Đuveč kuvati još 20 minuta, a zatim dodati oprani pirinač, koji će upiti višak tečnosti. Posle dodatka pirinča đuveč se kuva još 5 minuta.
Prebacite smesu u plitku posudu i poređajte paradajz iseckan na šnite i ostavite đuveč da se u rerni zapeče još 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vera
Savršen ručak za zimske dane,nije pretežak za stomak a nije ni skup.
Podelite komentar
Dia
Moze i suva rebarca jos lepse bude postupak isti
Podelite komentar
Dragan
Otkad idu tikvice i plavi patlidzan u djuvec ? Prvi put čujem a jedem to 46 god vec
Podelite komentar