• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je pravi recept za tradicionalni srpski đuveč, jelo koje će vas najbolje ugrejati ove zime

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalni srpski recept

  • 4
Rižoto, pilav, đuveč Foto: Shutterstock

Temperatura napolju drastično pada, tako da je pravo vreme da se ugrejete u kuhinji. Ovaj tradicionalni recept za đuveč će garantovano obradovati sve vaše najdraže.

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog mesa
  • 200 g masti
  • 200 g crnog luka
  • 100 g patlidžana
  • 100 g tikvica
  • 150 g paprike
  • 150 g paradajza
  • 120 g pirinča
  • 350 g krompira
  • 3 papričice
  • 1 veza celerovog lista
  • Aleva paprika
  • So i biber

Priprema:

Meso od svinjske plećke ili vrata iseći na kocke. Sitno seckani crni luk i meso dinstati na svinjskoj masti uz dodatak začina.

Tokom dinstanja dolivati pomalo vode da meso omekša, dodati krompir isečen na kriške, papriku, patlidžan i tikvice.

Đuveč kuvati još 20 minuta, a zatim dodati oprani pirinač, koji će upiti višak tečnosti. Posle dodatka pirinča đuveč se kuva još 5 minuta.

Prebacite smesu u plitku posudu i poređajte paradajz iseckan na šnite i ostavite đuveč da se u rerni zapeče još 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vera

    20. novembar 2020. | 17:06

    Savršen ručak za zimske dane,nije pretežak za stomak a nije ni skup.

    Podelite komentar

  • Dia

    20. novembar 2020. | 18:08

    Moze i suva rebarca jos lepse bude postupak isti

    Podelite komentar

  • Dragan

    21. novembar 2020. | 16:55

    Otkad idu tikvice i plavi patlidzan u djuvec ? Prvi put čujem a jedem to 46 god vec

    Podelite komentar