Ovo je pravi recept za tradicionalni srpski đuveč, jelo koje će vas najbolje ugrejati ove zime
Temperatura napolju drastično pada, tako da je pravo vreme da se ugrejete u kuhinji. Ovaj tradicionalni recept za đuveč će garantovano obradovati sve vaše najdraže.
Sastojci:
- 1,2 kg svinjskog mesa
- 200 g masti
- 200 g crnog luka
- 100 g patlidžana
- 100 g tikvica
- 150 g paprike
- 150 g paradajza
- 120 g pirinča
- 350 g krompira
- 3 papričice
- 1 veza celerovog lista
- Aleva paprika
- So i biber
Priprema:
Meso od svinjske plećke ili vrata iseći na kocke. Sitno seckani crni luk i meso dinstati na svinjskoj masti uz dodatak začina.
Tokom dinstanja dolivati pomalo vode da meso omekša, dodati krompir isečen na kriške, papriku, patlidžan i tikvice.
Đuveč kuvati još 20 minuta, a zatim dodati oprani pirinač, koji će upiti višak tečnosti. Posle dodatka pirinča đuveč se kuva još 5 minuta.
Prebacite smesu u plitku posudu i poređajte paradajz iseckan na šnite i ostavite đuveč da se u rerni zapeče još 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Vera
Savršen ručak za zimske dane,nije pretežak za stomak a nije ni skup.
Podelite komentar
Dia
Moze i suva rebarca jos lepse bude postupak isti
Podelite komentar
Dragan
Otkad idu tikvice i plavi patlidzan u djuvec ? Prvi put čujem a jedem to 46 god vec
Podelite komentar