Ovo je pravi recept za tradicionalni srpski đuveč, jelo koje će vas najbolje ugrejati ove zime

   ≫ 
  • 4
Rižoto, pilav, đuveč Foto: Shutterstock

Temperatura napolju drastično pada, tako da je pravo vreme da se ugrejete u kuhinji. Ovaj tradicionalni recept za đuveč će garantovano obradovati sve vaše najdraže.

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog mesa
  • 200 g masti
  • 200 g crnog luka
  • 100 g patlidžana
  • 100 g tikvica
  • 150 g paprike
  • 150 g paradajza
  • 120 g pirinča
  • 350 g krompira
  • 3 papričice
  • 1 veza celerovog lista
  • Aleva paprika
  • So i biber

Priprema:

Meso od svinjske plećke ili vrata iseći na kocke. Sitno seckani crni luk i meso dinstati na svinjskoj masti uz dodatak začina.

Tokom dinstanja dolivati pomalo vode da meso omekša, dodati krompir isečen na kriške, papriku, patlidžan i tikvice.

Đuveč kuvati još 20 minuta, a zatim dodati oprani pirinač, koji će upiti višak tečnosti. Posle dodatka pirinča đuveč se kuva još 5 minuta.

Prebacite smesu u plitku posudu i poređajte paradajz iseckan na šnite i ostavite đuveč da se u rerni zapeče još 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vera

    20. novembar 2020. | 17:06

    Savršen ručak za zimske dane,nije pretežak za stomak a nije ni skup.

    Podelite komentar

  • Dia

    20. novembar 2020. | 18:08

    Moze i suva rebarca jos lepse bude postupak isti

    Podelite komentar

  • Dragan

    21. novembar 2020. | 16:55

    Otkad idu tikvice i plavi patlidzan u djuvec ? Prvi put čujem a jedem to 46 god vec

    Podelite komentar