Da Nova godina počne neodoljivom aromom i toplinom oko srca: Pripremite savršeno kuvano vino
![Kuvano vino Kuvano vino](https://xdn.tf.rs/2020/12/30/kuvano-vino-460x0.jpg)
Ima različitih načina i tehnika koje se koriste za kuvanje vina, ali postoje tri glavna začina na bilo kojoj listi sastojaka: narandža, cimet i zvezdasti anis, a da biste postigli najbolji ukus, izbegavajte vrste pinot crnog i druga svetlija vina.
Sastojci:
- Klementina
- Limun
- Limeta
- 200 g šećera
- Šest celih karanfilića
- Jedan štapić cimeta
- Tri sveža lista lovora
- Jedan ceo muškatni oraščić
- Jedna mahuna vanile
- Dve boce crnog vina
- Anis
Priprema po receptu Džejmija Olivera:
Ogulite delove kore sa klementine, limuna i limete. Stavite šećer u veliku šerpu na umerenu vatru, dodajte komade kore i iscedite sok klementine. Dodajte karanfilić, štapić cimeta, lovorov list i naendani muškatni oraščić. Mahune vanile prepolovite uzdužno i dodajte u šerpu, pa umešajte taman toliko crnog vina da pokrije šećer. Pustite da krčka dok se šećer potpuno ne otopi, a zatim prokuvajte.
Ostavite oko pet minuta dok ne dobijete prelepi gusti sirup.
Važno je prvo napraviti podlogu od sirupa, jer mora biti prilično vruća, a ako to uradite sa obe boce vina odmah, sagorećete sav alkohol.
Kada je vaš sirup spreman, smanjite temperaturu, pa dodajte anis i ostatak vina.
Lagano zagrejte vino i nakon otprilike 5 minuta, kada je toplo i ukusno, sipajte ga u vatrostalne čaše i poslužite.
Prijatno i srećni praznici!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Тодорић
То је топла сангрија,а не кувано вино...
Podelite komentar