Da Nova godina počne neodoljivom aromom i toplinom oko srca: Pripremite savršeno kuvano vino

Ima različitih načina i tehnika koje se koriste za kuvanje vina, ali postoje tri glavna začina na bilo kojoj listi sastojaka: narandža, cimet i zvezdasti anis, a da biste postigli najbolji ukus, izbegavajte vrste pinot crnog i druga svetlija vina.
Sastojci:
- Klementina
- Limun
- Limeta
- 200 g šećera
- Šest celih karanfilića
- Jedan štapić cimeta
- Tri sveža lista lovora
- Jedan ceo muškatni oraščić
- Jedna mahuna vanile
- Dve boce crnog vina
- Anis
Priprema po receptu Džejmija Olivera:
Ogulite delove kore sa klementine, limuna i limete. Stavite šećer u veliku šerpu na umerenu vatru, dodajte komade kore i iscedite sok klementine. Dodajte karanfilić, štapić cimeta, lovorov list i naendani muškatni oraščić. Mahune vanile prepolovite uzdužno i dodajte u šerpu, pa umešajte taman toliko crnog vina da pokrije šećer. Pustite da krčka dok se šećer potpuno ne otopi, a zatim prokuvajte.
Ostavite oko pet minuta dok ne dobijete prelepi gusti sirup.
Važno je prvo napraviti podlogu od sirupa, jer mora biti prilično vruća, a ako to uradite sa obe boce vina odmah, sagorećete sav alkohol.
Kada je vaš sirup spreman, smanjite temperaturu, pa dodajte anis i ostatak vina.
Lagano zagrejte vino i nakon otprilike 5 minuta, kada je toplo i ukusno, sipajte ga u vatrostalne čaše i poslužite.
Prijatno i srećni praznici!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Тодорић
То је топла сангрија,а не кувано вино...
Podelite komentar