![Cunami torta Cunami torta](https://xdn.tf.rs/2021/01/27/cunami-trota-460x0.jpg)
Neosporno je da će vam ovaj kolač pružiti ukus kakva do sada sigurno niste probali, a najviše će mu se obradovati ljubitelji čokolade. Ali, nije samo ukus ono što će vas obradovvati, već i sam način pripreme koji definitvno pobija sve klišee kulinarskih umeća.
Sastojci:
Za testo:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera
- 2 šolje pšeničnog brašna
- 1/2 šolje čokolade u prahu
- 150 ml vode
- 30 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadev:
- 2 pakovanja kondenzovanog mleka
- 1 konzerva krema
- 400 ml mleka
- 4 kašike od kukuruznog skroba
- 150 g bele čokolade
- 150 g tamne čokolade
- 1 kašike čokolade u prahu
Za beli premaz:
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- 50 g bele čokolade
- 1 konzerva krema
Za čokoladnu glazuru:
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- 50 g tamne čokolade
- 1 konzerva krema
Priprema:
Pomešajte satojke sa testom, s tim da na kraju dodajte brašno i čokoladu u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje mikserom.
Zatim dodajte prašak za pecivo i izmiksujte, a onda smesu isipajte u kalup. Za to vreme napravite nadiev od gore navedenih sastojaka, tako što u kondenzovano mleko dodajete mleko, a zatim dodati ostale sastojke redosledom u šerpu koju ćete postaviti na tihu vatru uz neprestano mešenaje.
Kada se smesa na vatri zgusne, dodajte gotovi krem i ponovo dobro promešajte. Podelite smesu u dve posude. U prvi krem stavite rendanu belu čokoladu, a u drigi crnu čokoladu. Dobro promešajte oba krema.
Vratimo se na patišpnj koji ste ispekli u rerni, a zatim oblikovali kalupom željenog prečnika. Dok je još u plastificiranom obruču (kalupu) na testo nanestite beli fil, a zatim nanesite drugi kolut patišpanja koji ste natopili čokoldanim mlekom, a na njega nanesite crni fil, pa ponovo prekrijte patišpanjem.
Kondenzovano mleko, krem i belu čokoladu zagrejte na tihoj vatri, a zatim pojačajte vatru i mešajte do tačke ključanja, pa ostavite da se ohladi dok po istom principu pravite čokoldanu glazuru. Na tortu nanestite prvo beli, a zatim krem od crne čokolade, odnosno glazuru, a zatim polako izvadite kalup. Glazura će nakon toga sama da prelije tortu.
Uživajte u pripremi i savršenom ukusu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Luka Crnogorac
Mmmm izgleda bas ukusno ,ima li neka domacica da mi napravi ovaj slatkis,poljubicu je u obraz
Podelite komentar