≫ 

Užička komplet lepinja, hrskava i sočna: Recept za gastronomski specijalitet koji se jede prstima

 ≫ 

Po pravilu, ovaj specijalitet se sprema sa jagnjećim ili prasećim pretopom, ali ako nemate pretop stavite malo više kajmaka

Komentari

  • Vladimir

    7. februar 2021. | 20:02

    Alo ljudi nemojte se zamlacivati glupim receptom,tako se ne pravi komplet lepinja,kazem vam iz iskustva,jer sam ih napravio i pojeo ko zna koliko,jer sam iz užica,kajmak ne moze nikako da zameni pretop to je prvo,drugo pravilo je da se kajmak i jaje uvek mesaju zajedno u donjem delu lepinje........to je recept.....za stomak jeste tesko ko nije navikao kao mi ere na jaku hranu,al je ukus topp,da se ne lazemo

    Podelite komentar

  • Kulov

    7. februar 2021. | 15:31

    Kad vidim nacin na koji neko jede lepinju, odmah znam jel lokalac ili stranac... Tu nema greske.

    Podelite komentar

  • Eror

    7. februar 2021. | 15:20

    Nije to uopste neki specijalitet,to je sirotinja pre jela samo da je duze drzi sitom,kao sto danas jedu burek,

    Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 19:40

      Ismail

      @Eror

      Jel ti to mora da se pokažeš kako jedeš na fensi mestu da bi bio "in"...?

      Podelite komentar

  • Otac Branislav

    7. februar 2021. | 13:26

    Probao i nije loš ukus, ali je izuzetno masna i teška hrana, bilo je mučnih posledica. Teško da se može nešto smatrati specijalitetom samo zato što je jedinstveno. I cijanid je jedinstven, možda nekom i specijalitet

    Podelite komentar

  • Voja

    7. februar 2021. | 12:33

    To pojesti i zadovoljio si energetske potrebe za mesec dana bomba čačanka nije kragujevka

    Podelite komentar

  • .

    7. februar 2021. | 12:27

    Zlatiborski okrug ,svih opstina pravi najbolje lepinje,ne samo Uzice....

    Podelite komentar

  • UE-SRBIJA

    7. februar 2021. | 12:15

    Molim,te ''beograđane'',da ne komentarišu svetski brend,ponos stoposto srpskog grada.

    Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 13:18

      Даца

      @UE-SRBIJA

      Чему овакви коментари? Ја сам из Београда, а обожавам комплет лепињу. Стварно не разумем људе који би одмах да се деле, да се свађају, да се пљују... Баш смо чудан један народ...

      Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 13:28

      Otac Branislav

      @UE-SRBIJA

      Ne lupaj, neko će završiti u bolnici verujući u kvalitet tog specijaliteta. Izađi malo van Užica

      Podelite komentar

  • Даца

    7. februar 2021. | 12:00

    Ух, једно од најукуснијих јела наше кухиње уопште 😋😋😋 али и толико заситно да не могу да једем више ништа до сутрадан 😁

    Podelite komentar

  • Ivica

    7. februar 2021. | 11:44

    Ko može nek preskoči ,od srca savetujem,da se nebi razočarao ili nesto još gore

    Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 14:18

      Nele

      @Ivica

      Ujo što si ljubomoran na naš srpski specijalitet?

      Podelite komentar

  • Ismail

    7. februar 2021. | 11:33

    Ma bio sam u Užicu, pre podne "Kod Šuljage" je red za "komplet lepinju" dužine 50 metara. Izvanredna je, gladnom čoveku spas, ali je ujedno i "holesterolska bomba", međutim nema smetnje da ljudi od 90 godina strpljivo čekaju u redu za svoju "komplet lepinju". Unutra na podu dve baš velike kartonske kutije prepune ljuski od jaja. Toga se tamo proda baš na stotine komada.

    Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 12:15

      Djile

      @Ismail

      Nije holesterol ska bomba ako se ta energija potrosi fizicki ili vezbanjem. Nekad su ljudi fizicki vise radili, zato je sad gojazna nacija

      Podelite komentar

  • Kole

    7. februar 2021. | 11:22

    Teška glupost, nisam ni malo oduševljen.

    Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 11:56

      Dragoljub

      @Kole

      Cus. Koja je to rec. I ne stavlja se kutlaca masti nego kutlaca pretopa. Zato ti je bolje da cutis i dajes glupe komentare.

      Podelite komentar

  • Kole

    7. februar 2021. | 11:06

    Otrov za organizam..Cus kutlaca masti plus masni kajmak i jos jaja kad se stave i prsut..

    Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 12:28

      .

      @Kole

      Pretop da,ali....

      Podelite komentar

  • Maja

    7. februar 2021. | 10:49

    Čuvena Šuljagina komplet lepinja, najboljaaa

    Podelite komentar

    • 7. februar 2021. | 11:04

      Chance

      @Maja

      Jeste lepa, ali ja nisam mogla ni pola da pojedem, mislim da je to za mene prejako 😂

      Podelite komentar

  • Nbg

    7. februar 2021. | 10:45

    Upravo pojeo 😁

    Podelite komentar