≫ 

Živa pljeskavica u Valjevu bolja od tatar bifteka u najskupljim restoranima

 ≫ 

Gurmanski specijalitet iz Valjeva postao je tek sada popularan, iako postoji preko 50 godina

Komentari

  • pera

    17. septembar 2021. | 00:24

    Tradicija 50 godina ---nedeljom ne radi . Dan za porodicu . Kapa dole . Čika Bori , Raši i sad Marku Samo napred dobri ljudi

    Podelite komentar

  • Co21

    24. maj 2021. | 10:35

    Dobro, govedina je meso koje mozes jesti kako hoces, sto nikako nije slucaj sa svinjetinom ili piletinom, naravno dok nekom specijalcu ne padne na pamet da i to jede sirovo. Za mene je idealan govedji biftek onaj pri cemu ne sme biti deblji od 2,5 cm, pecen tako da u sredini bude 70°C. Malo direktno, malo indirektno na rostilju i eto pecenja prve klase. Tako da, kakvo bre sirovo meso, nismo zivotinje.

    Podelite komentar

  • Karabaja

    23. maj 2021. | 19:42

    Probao i odusevio se. Svaki prolazak kroz Valjevo tu se sada svrati na ovu pljesku i fantastican rostilj

    Podelite komentar

  • Micko

    23. maj 2021. | 18:43

    Zao mi je ko ovo nije probao ne zna sta je propustio I sam se gadio dok nisam prvi put probao!

    Podelite komentar

  • Ezra

    23. maj 2021. | 15:48

    Hahaa, samo vi rucajte sirovo meso, neprskano, bez antibiotika i raznih hormona, cisto domace

    Podelite komentar

  • shone

    23. maj 2021. | 15:34

    probao ništa posebno ali roštilj im je extra

    Podelite komentar

  • Перагеније

    23. maj 2021. | 15:18

    "tatar bifteka" - ШТА је тоЈ...?

    Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 15:47

      Milan

      @Перагеније

      Barem prepiši ispravno ako već ne znaš šta je.

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 16:31

      Перагеније

      @Перагеније

      За Милан-а: хехе, можда ти латинско писамце теже иде, ја сам ПРЕПИСАО из наслова!...

      Podelite komentar

  • Realista

    23. maj 2021. | 14:50

    Zanimljivo ali ipak ne bi probao jer znam da je čovječanstvo napredovalo i produžilo svoj životni vijek otkrićem vatre i termičkom obradom mesa.

    Podelite komentar

  • Košava

    23. maj 2021. | 14:45

    Vine& Dali Novi Sad neprevaziđen Tartar biftek.

    Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 15:01

      Mileta

      @Košava

      Ovde se ne radi o tartaru... Ima i jagnjenita odlicna u mladenovcu.

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 18:12

      Košava

      @Košava

      Ako ćemo pravo najbolja jagnjetina je u Stopanju. Da baš se radi o Tartar biftek u.

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 18:14

      Laszlo

      @Košava

      Milane jesi li pročitao naslov teksta.

      Podelite komentar

  • Kuvar

    23. maj 2021. | 14:32

    Kad dodas vegetu bolja je od najskupljih tatar bifteka u skupim restoranima?? U tatar biftek ide veoma kompleksan sos koji se pravi od 10-ak sastojaka,uz sos ide jos sitno seckan luk, krastavcici, kapar i sremus. Ide odredjan postotak mlevenog bibera i soli. Meso mora da je sveze i samleveno neposredno pre sluzenja. Uz to ide i zivo zumance. Umesena smesa za pljeskavice sa vegetom ne moze nikako biti bolja od tatat bifteka.

    Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 14:46

      Boba

      @Kuvar

      Nije bolja, ali je prijatno iznenadjenje. I za pravi tatar biftek se ne melje meso, nego secka, tj. guli.

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 15:00

      E kuvare,

      @Kuvar

      Ne kenjaj molim te, već pali kola i idu da vidiš šta ljudi rade. 50 godina puna kafana.

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 15:03

      Mileta

      @Kuvar

      Meso se nikad nemelje, nego se sitno secka nozem.

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 15:27

      TV Palma

      @Kuvar

      Salmonela burger

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 17:09

      Djuro

      @Kuvar

      U tatar biftek se meso rucno secka ,nozem a ne melje se

      Podelite komentar

    • 24. maj 2021. | 08:02

      Lala

      @Kuvar

      Daj jedno mesto u Srbiji sa ozbiljnim prometom tatar bifteka i svezim mesom gde se meso secka, guli? Pricamo o vrhunskoj kuhinji, a ne originalnosti i poreklu recepta. U miselin star restoranima se melje na krupnije.

      Podelite komentar

  • FANTOM

    23. maj 2021. | 14:11

    Posle mlevenog mesa iz kuhinje Belivuka neka ga jedu Valjevski kanibali. Ič više mleveno u moju ishranu.

    Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 14:39

      Valjevac

      @FANTOM

      ski čki ški, vidi nepismeni u Valjevu su gurmani, a ne kanibali. Fantomčiću, nazad u osnovnu školu da naučiš gde ide veliko ,a gde malo slovo.

      Podelite komentar

  • Naki

    23. maj 2021. | 14:06

    Za milion nečega ne bih probala živo meso🤮

    Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 15:03

      Mileta

      @Naki

      I ja sam tako mislio al kada sam probao...

      Podelite komentar

  • Kale

    23. maj 2021. | 13:55

    Neka hvala, ipak je to živo meso. Nemam ja želudac za to

    Podelite komentar

  • MOŽETE "DUMRETE"

    23. maj 2021. | 13:40

    E pa Beograđani, kod vas ovo nema! Ovi su obrnuli igricu! 😀😀 TOP

    Podelite komentar

  • Fantazija!!! Kafana kod Bore u Sedlarima

    23. maj 2021. | 13:37

    E tu se red čeka na parkingu. Najbolji roštilj. Vešalice i vrat kao med. " Živa" neprevaziđena. Sve pohvale za Rašu i Mareta.

    Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 16:58

      Srb

      @Fantazija!!! Kafana kod Bore u Sedlarima

      Idite u kafanu "kod bore", vrat i pljeskavica izuvaju, tako nesto dobro sigurno niste probali

      Podelite komentar

    • 23. maj 2021. | 17:28

      Jablanik

      @Fantazija!!! Kafana kod Bore u Sedlarima

      Covek nista nije menjao godinama! Kvalitet kao na pocetku! Da je neka lopina koja uvaljuje djubre,dosad bi imao lanac restorana po Srbiji!Jedva cekam da opet svratim😋

      Podelite komentar