• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealno predjelo ili lagani letnji obrok: Recept za zapečene pečurke punjene sirom i slaninicom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se sprema, a lagani ukus će izmamiti osmeh uživanja

  • 0
Punjene pečurke, pečurke Foto: Shutterstock

Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da spremite recept za ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa.

Kombinacija pečuraka, kačkavalja i slanine je toliko neodoljiva, da ćete poželite još nekoliko puta da napravite ovo jelo.

Izgledaju raskošno i mirišu primamljivo, a ukus je nestvaran.

Sastojci:

  • 500 gr šampinjona
  • 100 gr kačkavalja
  • 100 gr slanine
  • 1 kašika senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • kašika suvog začina
  • 1 kašika pavlake
  • malo ulja
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Šampinjone operite i odvojite od drške. Veću vatrostalnu posudu premažite uljem, pa poređajte pečurke.

Stavite ih u rernu na 200 stepeni da se polako peku. Za to vreme spremite nadev.

Sitno iseckajte luk, drške pečuraka, slaninu, a kačkavalj izrendajte. Na tiganju u malo ulja na laganoj vatri dinstajte pečurke, luk i slaninu. Zatim dodajte suvi začin, senf i na kraju sir. Sve dobro sjedinite.

Izvadite napola pečene pečurke iz rerne i napunite ih pripremljenom smesom, vratite u rernu na istu temperaturu i pecite još nekoliko minuta da se sve lepo zapeče. Kada su gotove, stavite malo peršuna za dekoraciju.

Služite ih tople, uz salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti