Slana torta od belog mesa i kačkavalja, savršena i topla i hladna: Recept koji će vam svi tražiti

 ≫ 
  • 0
torta od belog mesa, lazanja Ilustracija; Foto: Shutterstock

Kad bi trebalo da spreme brz i ukusan ručak, većina domaćica u Srbiji opredeliće se za pileći file, jer se lako kombinuje sa povrćem i različitim sosevima. Ali, postoji jelo kom retko koji drugi specijalitet od piletine može da “izađe na crtu”.

Reč je o slanoj torti od belog mesa i kačkavalja koja je, ruku na srce, kaloričnija od većine jela sa belim mesom, ali je zato njen ukus neprevaziđen.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg filea
  • 250 gr trapista
  • 100 gr slanine
  • 4 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 100 ml jogurta
  • so, biber, peršun

Priprema:

Belo meso isecite na tanke šnicle. Umutite dva jaja, dve kašike brašna i 100 mililitara vode, pa dodajte u to začine.

Izrendajte trapist u posebnoj posudi.

Iseckajte slaninicu na šnite i poređajte je na dno tepsije.

Svaku pileću šniclu spustite u mešavinu od jaja, a onda i u rendani sir, pa ih tako slažite dok ne utrošite sve šnicle. Preostali sir pospite odozgo, pa prekrijte tepsiju aluminijumskom folijom i pecite sat vremena na 200 stepeni.

Posle sat vremena skinite aluminijumsku foliju i prelijte meso mešavinom od preostala dva jaja, jogurta i malo soli, pa vratite u rernu da se zapeče.

Tortu možete da služite toplu, uz sezonsku salatu, ali i hladnu, kao predjelo ili zaseban obrok.

Prijatno!

Video: Bezglutenska torta, poslastica kojoj ne možete odoleti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti