Pravi Micin recept za Karasjordjevu sniclu, predviđa baren krompir i boraniju kao prilog. Ali pošto to retko ljudi jedu, sem fanatika zdrave ishrane, a nekako ne ide ova šnicla (kajmak i meso), sa zdravljem, pa još pržena u ulju... Prešlo se na pomrit. Iskreno, on joj više i pristaje... Spremao sam je kao original od junetine, nekada sa svinjskim butom, ili plećka...svakako je dobra (sem pilece, to je već mazohizam). Umesto kajmaka, mOze i topljivi kačkavalj danas, 60-ih nije ga bilo u ovim oblicima. Bitno je da se ne razmota tokom prženja u dubokom ulju i preporučujem dupli poh (belo brašno, jaja, prezle, pa opet jaja, prezle..). Onda je prava...ako i malo iscuri kajmaka (ili sira), još mi da smeK... Super je. Hvala Mićo, majstor ste! Smrt fašizmu-sloboda narodu! ;)
A jeste li videli kako se isto jelo sa teletinom zove u Sarajevu,,Karahadziahmetova snicla,
Ja otvorio jelovnik i kad sam to video,samo sam ga zatvorio i izasao iz kafane,
Šnicla se ne zove po Voždu Karađorđu, nego prema lovištu Karađorđevo gde je i nastala. I nija Tamara Broz nego Sofija Loren sa Titom koji su bili na večeri tamo. U šniclu idu samo meso od svinjskog šola (krtina bez žilica), mladi kajmak, so, biber, jaje, brašno i prezle za poh. Sve ostalo nije to. A tartar sos je bez belog luka. Majonez, krastavčići kiseli i mirođija. Možda malo pavlake i par kapi limunovog soka. I ide dupli poh brašno-jaja-prezle-jaja-prezle da se ne bi raspala dok se prži u dubokom vrelom ulju. Služi se šnicla, pomfri (mladi sitni roze krompirići kad ih ima), tartar sos i kriške limuna, kao i za bečku šniclu.
Karadjordjeva se pravi od svinjskog sola, kakva teletina ili piletina.. Takodje, u Karadjordjevu ne ide kackavalj. To sto neki prave od raznoraznog mesa, stavljaju kackavalj, pa cak i sunku, ne znaci da je to original Karadjordjeva. Mrzim kad je narucim a dobijem pilece belo punjeno kackavaljem.
Ako je karadjordjeva snicla neki nas brend i prepoznatljivo jelo zasto onda u receptu u kojem stoji opis sastojaka stoji ; "posoliti i dodati zeljene zacine"....ako je ovo brend srbije i ako je to neko jelo koje je kod nas prrpoznatljivo i nama sojstveno onda mora da bude tacan recept. Onda nema zcini po zelji, nego tacno koji i koliko....becka snicla zna se sta i kao se pravi...svi drugi ili po zelji dodatci u becku sniclu cine je da nije bevka snicla neo nesto po licnom izboru i ne moze nositi to ime!
Možda iz pijeteta prema Karađorđu pošto je on obožavao kačkavalj. Francuski, Italijanski i Holandski. Bez Gorgonzole ni ustanak nije hteo da podigne. Ovakve recepte pišu oni koji na Pizzu stavljaju kečap i majonez.
Ivica M
Pravi Micin recept za Karasjordjevu sniclu, predviđa baren krompir i boraniju kao prilog. Ali pošto to retko ljudi jedu, sem fanatika zdrave ishrane, a nekako ne ide ova šnicla (kajmak i meso), sa zdravljem, pa još pržena u ulju... Prešlo se na pomrit. Iskreno, on joj više i pristaje... Spremao sam je kao original od junetine, nekada sa svinjskim butom, ili plećka...svakako je dobra (sem pilece, to je već mazohizam). Umesto kajmaka, mOze i topljivi kačkavalj danas, 60-ih nije ga bilo u ovim oblicima. Bitno je da se ne razmota tokom prženja u dubokom ulju i preporučujem dupli poh (belo brašno, jaja, prezle, pa opet jaja, prezle..). Onda je prava...ako i malo iscuri kajmaka (ili sira), još mi da smeK... Super je. Hvala Mićo, majstor ste! Smrt fašizmu-sloboda narodu! ;)
Podelite komentar
Nenad
A jeste li videli kako se isto jelo sa teletinom zove u Sarajevu,,Karahadziahmetova snicla, Ja otvorio jelovnik i kad sam to video,samo sam ga zatvorio i izasao iz kafane,
Podelite komentar
Ana
Ima još jedan naziv za tu šniclu, DEVOJACKI SAN
Podelite komentar
nikolas
U CACKU SAM JEO NAJBOLJU KARADJORDJEVU SNICLU 1977 GODINE !!! U SKADARLIJI KOD 3 SESIRA 2 MESTO!!!
Podelite komentar
Darko
Šnicla se ne zove po Voždu Karađorđu, nego prema lovištu Karađorđevo gde je i nastala. I nija Tamara Broz nego Sofija Loren sa Titom koji su bili na večeri tamo. U šniclu idu samo meso od svinjskog šola (krtina bez žilica), mladi kajmak, so, biber, jaje, brašno i prezle za poh. Sve ostalo nije to. A tartar sos je bez belog luka. Majonez, krastavčići kiseli i mirođija. Možda malo pavlake i par kapi limunovog soka. I ide dupli poh brašno-jaja-prezle-jaja-prezle da se ne bi raspala dok se prži u dubokom vrelom ulju. Služi se šnicla, pomfri (mladi sitni roze krompirići kad ih ima), tartar sos i kriške limuna, kao i za bečku šniclu.
Podelite komentar
Alexa
@Darko
Svaka ti je na mestu, tako je!
Podelite komentar
Bandzi
@Darko
Bravo Darko!!! Svaka cast!!!
Podelite komentar
Zoran Kg
Pravi se od bele vešalica ,a prži u fritezi ,a ne tiganju.
Podelite komentar
Bl
Samo dobar kajmak
Podelite komentar
Marko
Karadjordjeva se pravi od svinjskog sola, kakva teletina ili piletina.. Takodje, u Karadjordjevu ne ide kackavalj. To sto neki prave od raznoraznog mesa, stavljaju kackavalj, pa cak i sunku, ne znaci da je to original Karadjordjeva. Mrzim kad je narucim a dobijem pilece belo punjeno kackavaljem.
Podelite komentar
Vuuuk
Ako je karadjordjeva snicla neki nas brend i prepoznatljivo jelo zasto onda u receptu u kojem stoji opis sastojaka stoji ; "posoliti i dodati zeljene zacine"....ako je ovo brend srbije i ako je to neko jelo koje je kod nas prrpoznatljivo i nama sojstveno onda mora da bude tacan recept. Onda nema zcini po zelji, nego tacno koji i koliko....becka snicla zna se sta i kao se pravi...svi drugi ili po zelji dodatci u becku sniclu cine je da nije bevka snicla neo nesto po licnom izboru i ne moze nositi to ime!
Podelite komentar
упс
@Vuuuk
ne zove se Becka snicla nego Venska snicla kad vec pricamo o istoj
Podelite komentar
Nađa
@Vuuuk
Po originalno receptu, od začina, ide samo so i ne pomfri, već prženi krompir iz rerne.
Podelite komentar
Alexa
Ma kakav kackavalj. On ne ide u Karadjordjevu sniclu!
Podelite komentar
534
@Alexa
Možda iz pijeteta prema Karađorđu pošto je on obožavao kačkavalj. Francuski, Italijanski i Holandski. Bez Gorgonzole ni ustanak nije hteo da podigne. Ovakve recepte pišu oni koji na Pizzu stavljaju kečap i majonez.
Podelite komentar