Recept za piletinu sa povrćem zapečenu u rerni: Kremasti beli sos jelu daje posebnu notu

 
  • 1
Zapečena piletina PrintSkrin:Youtube/Efsane Tarifler

Kišovito i hladno vreme utiče na raspoloženje i sigurno vam je potreban obrok koji će vas oraspoložiti i zagrejati. Prava je prilika da iskoristite malo hladnije vreme i spremite ručak koji će cela porodica obožavati.

Pileće meso nudi brojne mogućnosti za pripremu, a složićete se da je najukusnije u kombinaciji sa povrćem i bešamel sosom.

Sastojci: 

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 4 paradajza
  • 50 ml ulja
  • 2 šargarepe
  • 200 gr kačkavalja
  • 2 kašičice soli
  • 200 ml vode
  • kašičica majčine dušice
  • biber
  • začini po želji

Sastojci za bešamel sos:

  • 60 gr putera
  • 60 gr brašna
  • 700 ml mleka
  • so, biber

Priprema: 

Luk, paprike, paradajz i šargarepu iseckajte na kockice. Paradajz oljuštite, pa ga isitnite u blenderu tako da dobije kašastu teksturu. Pileće belo meso takođe iseckajte na sitne kockice, pa ga usolite i dodajte i druge začine po ukusu.

U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje stavite crni luk da se dinsta. Kada luk omekša ubacite ostalo povrće i smanjite temperaturu, pa onda stavite i piletinu. Kada je piletina gotova, sipajte sok od paradajza koji ste napravili u blenderu i dodajte so, majčinu dušicu, biber i začine po želji.

Sve prelijte vodom i ostavite da se krčka 15-ak minuta.

Priprema bešamel sosa: 

U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

U pleh sipajte piletinu i povrće i fino rasporedite sve do ivica, pa odozgo prelijte bešamel sosom. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pospite preko sosa.

Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Tati

    28. avgust 2021. | 21:59

    Pomije za svinje!!! Sve prekuvano, zgnjecano, bljaaaaak! I bešamel, za gojenje, nadimanje i porodični pr..ž! Sve u veliki pleh, bez vode, biber, so, začini, ruzmarin, m.dušica, belo na 1,5-2 cm debljine, beli luk ucelo čenovi, m. ulje, balzamiko i iscediti limun odozgo, folija, rerna 200, 40 min, otkolopiti, 15 min tako i bez bešamela! Samo parmezan odozgo, obilno.

    Podelite komentar