Recept za piletinu sa povrćem zapečenu u rerni: Kremasti beli sos jelu daje posebnu notu

Kišovito i hladno vreme utiče na raspoloženje i sigurno vam je potreban obrok koji će vas oraspoložiti i zagrejati. Prava je prilika da iskoristite malo hladnije vreme i spremite ručak koji će cela porodica obožavati.
Pileće meso nudi brojne mogućnosti za pripremu, a složićete se da je najukusnije u kombinaciji sa povrćem i bešamel sosom.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 crvene paprike
- 4 paradajza
- 50 ml ulja
- 2 šargarepe
- 200 gr kačkavalja
- 2 kašičice soli
- 200 ml vode
- kašičica majčine dušice
- biber
- začini po želji
Sastojci za bešamel sos:
- 60 gr putera
- 60 gr brašna
- 700 ml mleka
- so, biber
Priprema:
Luk, paprike, paradajz i šargarepu iseckajte na kockice. Paradajz oljuštite, pa ga isitnite u blenderu tako da dobije kašastu teksturu. Pileće belo meso takođe iseckajte na sitne kockice, pa ga usolite i dodajte i druge začine po ukusu.
U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje stavite crni luk da se dinsta. Kada luk omekša ubacite ostalo povrće i smanjite temperaturu, pa onda stavite i piletinu. Kada je piletina gotova, sipajte sok od paradajza koji ste napravili u blenderu i dodajte so, majčinu dušicu, biber i začine po želji.
Sve prelijte vodom i ostavite da se krčka 15-ak minuta.
Priprema bešamel sosa:
U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.
U pleh sipajte piletinu i povrće i fino rasporedite sve do ivica, pa odozgo prelijte bešamel sosom. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pospite preko sosa.
Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni.
Jelo služite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tati
Pomije za svinje!!! Sve prekuvano, zgnjecano, bljaaaaak! I bešamel, za gojenje, nadimanje i porodični pr..ž! Sve u veliki pleh, bez vode, biber, so, začini, ruzmarin, m.dušica, belo na 1,5-2 cm debljine, beli luk ucelo čenovi, m. ulje, balzamiko i iscediti limun odozgo, folija, rerna 200, 40 min, otkolopiti, 15 min tako i bez bešamela! Samo parmezan odozgo, obilno.
Podelite komentar