• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za piletinu sa povrćem zapečenu u rerni: Kremasti beli sos jelu daje posebnu notu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen vikend ručak za celu porodicu

  • 1
Zapečena piletina PrintSkrin:Youtube/Efsane Tarifler

Kišovito i hladno vreme utiče na raspoloženje i sigurno vam je potreban obrok koji će vas oraspoložiti i zagrejati. Prava je prilika da iskoristite malo hladnije vreme i spremite ručak koji će cela porodica obožavati.

Pileće meso nudi brojne mogućnosti za pripremu, a složićete se da je najukusnije u kombinaciji sa povrćem i bešamel sosom.

Sastojci: 

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 4 paradajza
  • 50 ml ulja
  • 2 šargarepe
  • 200 gr kačkavalja
  • 2 kašičice soli
  • 200 ml vode
  • kašičica majčine dušice
  • biber
  • začini po želji

Sastojci za bešamel sos:

  • 60 gr putera
  • 60 gr brašna
  • 700 ml mleka
  • so, biber

Priprema: 

Luk, paprike, paradajz i šargarepu iseckajte na kockice. Paradajz oljuštite, pa ga isitnite u blenderu tako da dobije kašastu teksturu. Pileće belo meso takođe iseckajte na sitne kockice, pa ga usolite i dodajte i druge začine po ukusu.

U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje stavite crni luk da se dinsta. Kada luk omekša ubacite ostalo povrće i smanjite temperaturu, pa onda stavite i piletinu. Kada je piletina gotova, sipajte sok od paradajza koji ste napravili u blenderu i dodajte so, majčinu dušicu, biber i začine po želji.

Sve prelijte vodom i ostavite da se krčka 15-ak minuta.

Priprema bešamel sosa: 

U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

U pleh sipajte piletinu i povrće i fino rasporedite sve do ivica, pa odozgo prelijte bešamel sosom. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pospite preko sosa.

Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Tati

    28. avgust 2021. | 21:59

    Pomije za svinje!!! Sve prekuvano, zgnjecano, bljaaaaak! I bešamel, za gojenje, nadimanje i porodični pr..ž! Sve u veliki pleh, bez vode, biber, so, začini, ruzmarin, m.dušica, belo na 1,5-2 cm debljine, beli luk ucelo čenovi, m. ulje, balzamiko i iscediti limun odozgo, folija, rerna 200, 40 min, otkolopiti, 15 min tako i bez bešamela! Samo parmezan odozgo, obilno.

    Podelite komentar