Danas je Svetski dan knedli: Napravite ih po baka Nadinom receptu, biće sočne i neodoljive

Otkrivamo vam starinsku recepturu za pripremu omiljene poslastice na našim prostorima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Jedna baka

    08. septembar 2021 | 16:31

    500 gr kuvanog i izgnječenog krompira 200 gr oštrog brašna 1 jaje 2 kašike ulja 500 gr zrelih i mekih šliva Malo soli 100 ml. ulja 200 gr prezla Zamesiti testo. Odvajati komadiće testa, na dlanu rastanjiti, na sredinu staviti celu šljivu i napraviti knedlu. Tako napraviti sve knedle. U širu posudu staviti vodu da provri. Malo posoliti i stavljati knedle. Gledati da se ne dodiruju. Nakon stavljanja u vodu odlepiti ih od dna. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Ako niste sigurni da su kuvane, kuvajte ih još 2-3 minuta. Rešetkastom kašikom vaditi kuvane knedle. U posebnu posudu sipati ulje i prezle. Na blažoj temperatu propržiti. Kad dobije lepu tamno žutu boju, skloniti sa ringle i dodati knedle. Svaku knedlu uvaljati sa svih strana u prezle. U prezle se može dodati i vanilin šećer. Prilikom služenja posebno servirati šećer, jer mnogi ni ne jedu sa šećerom. Može se prilikom jela posuti i sa cimetom. Moj unuk ne voli šljive i ja mu pravim sa čokoladom. Može i bela, lepo je i kad se stavi zajedno kockica tamne i kockica bele čokolade.

    Podelite komentar