Danas je Svetski dan knedli: Napravite ih po baka Nadinom receptu, biće sočne i neodoljive
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
<% message.text %>
Jedna baka
500 gr kuvanog i izgnječenog krompira 200 gr oštrog brašna 1 jaje 2 kašike ulja 500 gr zrelih i mekih šliva Malo soli 100 ml. ulja 200 gr prezla Zamesiti testo. Odvajati komadiće testa, na dlanu rastanjiti, na sredinu staviti celu šljivu i napraviti knedlu. Tako napraviti sve knedle. U širu posudu staviti vodu da provri. Malo posoliti i stavljati knedle. Gledati da se ne dodiruju. Nakon stavljanja u vodu odlepiti ih od dna. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Ako niste sigurni da su kuvane, kuvajte ih još 2-3 minuta. Rešetkastom kašikom vaditi kuvane knedle. U posebnu posudu sipati ulje i prezle. Na blažoj temperatu propržiti. Kad dobije lepu tamno žutu boju, skloniti sa ringle i dodati knedle. Svaku knedlu uvaljati sa svih strana u prezle. U prezle se može dodati i vanilin šećer. Prilikom služenja posebno servirati šećer, jer mnogi ni ne jedu sa šećerom. Može se prilikom jela posuti i sa cimetom. Moj unuk ne voli šljive i ja mu pravim sa čokoladom. Može i bela, lepo je i kad se stavi zajedno kockica tamne i kockica bele čokolade.
Podelite komentar