Sendviči punjeni preukusnim nadevima: Recept za doručak koji će se posebno dopasti deci

Piroške, uštipci, kiflice, pogačice, pužići, mini-pice, krofnice... Toplo testo je čest izbor za domaćinski doručak. Ukoliko "vrtite" nekoliko recepata iz nedelje u nedelju, a želite da obradujete decu ukusnim i nešto drugačijim doručkom, isprobajte baget punjen slanim nadevom koji, pored toga što je ukusan, i izgleda veoma dekorativno.
Sastojke za punjenje bageta možete da odaberete sami. Pustite mašti na volju i izaberite ono što članovi vaše porodice najviše vole da jedu - šunku, slaninicu, viršle, jaja, šampinjone, sezonsku salatu ili turšiju, sitan sir, fetu, pavlaku, krem sir, kajmak...
Važno je da odaberete baš francuski hleb, jer on ima deblju i hrskaviju koricu, koja omogućava da ga kasnije lepo isečete na kriške koje se neće raspadati.
Sastojci:
- jedan baget
- 200 gr krem sira ili pavlake
- 250 gr šunke
- 2 kuvana jaja
- dve crvene paprike (sveže ili iz turšije)
- 1 svež krastavac (ili nekoliko krastavčića iz turšije)
- dva čena belog luka (po želji)
Priprema:
Presecite baget na pola, pa sklonite okrajke. Potom pažljivo izdubite hleb kašičicom.
Šunku, papriku, kuvana jaja i krastavac isecite na kockice, dodajte im krem sir (ili pavlaku), a onda i dva čena belog luka koje ste sitno iseckali.
Ovim nadevom napunite obe polovine bageta, obmotajte ih providnom folijom i ostavite u frižideru barem na sat-dva. Folija će sprečiti hleb da se isuši i potpomoći će da se nadev lepo sjedini sa unutrašnjom stranom korice hleba.
Uklonite foliju, secite punjeni baget na kriške i služite.
Prijatno!
Video: Od najluđih snova može da napravi poslasticu, pa čak i slatku rusku salatu
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.