Prženi oslić za koji će vam svi tražiti recept: Ovaj trik u pripremi mu daje savršen ukus
Riba je jedna od onih namirnica koje bi na svakom stolu trebalo da se nađu barem dva puta nedeljno. Ipak, mnogi izbegavaju pripremi iste jer su uvereni da to mogu samo vrsni kuvari. Naprotiv, recimo jedna od lakših vrsta ribe za pripremu jeste oslić.
Njegov prilično neutralan ukus dozvoljava da se poigrate začinima i načinima pripreme, a jedan od najlakših je upravo po ovom receptu. Posebnu čar prženom osliću daje marinada, u kojoj riba treba da odstoji minimum dva sata pre pripreme.
Sastojci:
- 800 gr oslića
- 1 dl belog vina
- 150 gr kukuruznog brašna
- 1 kašika ulja
- so
- crni i beli biber
- vlašac
- beli luk u prahu
* ulje za prženje
Priprema:
Belo vino, začine i kašiku ulja sjedinite, pa dodajte komade oslića debljine 4-5 cm. Pripremljenu ribu u marinadi ostaviti da odstoji minimum dva sata.
Potom ocedite komade ribe i dobro ih uvaljajte u kukuruzno brašno.
Veću količinu ulja dobro zagrejte, pa oslić pržite sa jedne i sa druge strane dok ne porumeni.
Služite uz dodatak limuna, sezonske ili tople krompir salate sa blitvom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.