Tako se SRPSKA SARMA ne kuva! Tako kuvaju u Bosni i Hrvatskoj! Kod nas se izdinsta ( proprzi) ista kolicina crnog Luka koliko ima i mesanog ( 60 % GOVEDJEG I 40% SVINJSKOG) mlevenog mesa, pa se u to doda 100g mesanog isitnjenog povrca, Sargarepa, Praziluk, Celer, Beli Luk...( ako je meso 1kg) i dinsta se jos par minuta. Zatim se doda meso i izmesa sa lukom i povrcem i sve se to dinsta dok meso ne dobije tamnu boju i dok sva voda ne ispari iz posude! Onda se dodaju zacini i 1 kafena soljica Pirinca i tek se tada pune Listovi Kupusa sa tom smesom...dalje je isti postupak! Ovako ce meso biti rastresito a ne tvrdo kao grudva Snega kao sto je u vase slucaju! PRIJATNO SVIMA
Zoka
Meso se obavezno prodinsta i malo je dva sata da se krčka 4 do 5.
Podelite komentar
🌞
Stvar ukusa. Ja ne dinstam meso.🤷♀️
Podelite komentar
BZ
U Bosni ne jedu svinjetinu ali u RS da.
Podelite komentar
Slavko
Tako se SRPSKA SARMA ne kuva! Tako kuvaju u Bosni i Hrvatskoj! Kod nas se izdinsta ( proprzi) ista kolicina crnog Luka koliko ima i mesanog ( 60 % GOVEDJEG I 40% SVINJSKOG) mlevenog mesa, pa se u to doda 100g mesanog isitnjenog povrca, Sargarepa, Praziluk, Celer, Beli Luk...( ako je meso 1kg) i dinsta se jos par minuta. Zatim se doda meso i izmesa sa lukom i povrcem i sve se to dinsta dok meso ne dobije tamnu boju i dok sva voda ne ispari iz posude! Onda se dodaju zacini i 1 kafena soljica Pirinca i tek se tada pune Listovi Kupusa sa tom smesom...dalje je isti postupak! Ovako ce meso biti rastresito a ne tvrdo kao grudva Snega kao sto je u vase slucaju! PRIJATNO SVIMA
Podelite komentar
Ana
@Slavko
Nije tacno tako se ne pravu sarma, sargarepa moze da se stavi kao i prazikuk i krompir u posnu sarmu, a jos bolje u papriku.
Podelite komentar
Anonimni
@Slavko
Svako drugacije pravi
Podelite komentar
Sremac
Bez smederevca ništa
Podelite komentar